Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Olibet gaileta-fabrikako gaileta bila
Xebastiana Agirre Telletxea (1927)
Lezo
-
Baserritarrek garia zakuetan eramaten zuten errotara
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Olioa urrearen prezioan
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Estraperloko anekdota bat
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
Gerra garaiko zorrak ordaintzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Aranora eta Goizuetara errotara
Ramon Urdangarin Esnal (1939)
Urnieta
-
Kontrabandoan Mateo astoa laguntzaile
Jesus Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1934)
Eskoriatza