Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Ura 100 pezetatan olioa zelakoan
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
"Fiskaleikoen" beldurrez
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Errazionamendua hartzera herrira
Milagros Telleria Azurmendi (1927) Gregori Telleria Mintegi (1922)
Zerain
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
12 urtetatik txanponen bilduma egiten
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Errazionamenduko janaria banatzeak ematen zituen lanak
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Zumaian kolegioan neskame, ikastearen truk
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Lana lortzeko karlista izan behar
Franzisko Sorregieta Anzizar ()
Amasa-Villabona