Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia
Rafaela Ijurra Ganboa (1928)
Etxarri Aranatz
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Estraperloa zelan sartu herrira
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria
-
Arto irina patatarekin nahastuta
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Oiloak ostu jan ahal izateko
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Gose garaiko kontuak
Eustaki Bergara Guridi (1917)
Oñati
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Ama jan gabe gelditzen zen semeek jan zezaten
Mertxe Altuna Iruretagoiena (1945)
Lasarte-Oria
-
Gerra ostean garia erein eta etxean eho
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani