Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko txistea
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi
-
Gose denborako kontuak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Suegurra eta egurrikatza
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerra garaiko kontuak I
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Amak ogia ekartzen zuen gona azpian
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Gerraostean ogi falta
Jose Saenz de Biteri Saenz de Biteri (1925) Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Oliorik ezean, txerriaren koipea
Maria Angeles Gorriño Aranburu (1944)
Mendata
-
Olio botilaren disgustua
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia