Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Industria dibertsifikatu
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua eta estraperloa
Kontxita Zaldua Zabala (1924)
Urnieta
-
Txerri eta arrautza diruekin kafea, tabakoa, azukrea... erosi
Alejandra Ganzabal Lazkano (1923)
Orozko
-
Etxeko txorizoak eta irina gordetzen
Fermin Etxebarria Elorza (1928)
Aramaio
-
Amonaren denda
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Txakur kontrabandista
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gosea kentzeko morroi Gipuzkoara
Julian Ipiña Llanos (1929)
Ea
-
Anaiak preso eta etxean dirurik ez
Domeke Elexpuru Altube (1919)
Aramaio
-
Estraperloan poliziarengandik ihesi
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi