Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Itsasotik egiten zen kontrabandoa
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Luzuriagan lanean hasi eta utzi
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Ordiziako lantegiak
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Baserriko produktuengatik zergak ordaindu beharra
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
8 urtera arte gosea ase ezinik
Joxe Makazaga Arruabarrena (1935)
Zarautz
-
Garia ehotzeko osabak ekarritako makina
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Esker txarreko kaleko jendea
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
Gosea; tripa-truke lanak
Higinio Etxabe Getaria (1933)
Eskoriatza