Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Gerra giroa
Korneli Egimendia Aranburu (1910)
Oiartzun
-
Gerraosteko murrizketa eta debekuak janariarekin
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Aitaren ganadu onari esker, etxean goserik ez
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Errazionamendua
Serafin Ruiz Sagasti (1923)
Gernika-Lumo
-
Gerra ostean esnearen ordez ura; "morokillua"
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Hamar urterekin estraperloan
Jose Manuel Susperregi Zabala (1932)
Lezo
-
Bilbon saldu zuten txekorra
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Gose garaia; kontrabandoa
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Ulertzen ez zituzten mehatxuak jasotzen zituztenumetan
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio
-
Gerra garaia nahiko ondo pasa zuten
Mertxe Arruti Abendibar (1931)
Zarautz


