Egunero babarrunak bazkaltzeko
Hizlaria(k): Pedro Arrue Aizpurua (1927) Herria: Albiztur (Gipuzkoa)
Letxuga, tipula, bainak... zituzten baratzean. Letxugari azukrea botatzen zioten jateko garaian. Egunerokotasunean, esnea, taloa, urdaia... gosaltzen zituzten. Babarrunak jaten zituzten bazkaltzeko, aza eta urdailarekin.
Informazio gehiago: Egunero babarrunak bazkaltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio
-
Diortxueneko bezeroak eta janaria
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Itsasoan aurkitutako gomekin eta koipearekin itxuratu herria gose denbora
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Gerraosteko gosea
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Beheko sua; gerra ostean, boniatoa
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Gerraosteko gosetea
Julen Iriondo Bergaretxe (1920)
Elgoibar
-
Baserriko jeneroa estregatu beharra
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein