Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Hizlaria(k): Gregorio Telleria Pagoaga (1929) Herria: Beasain (Gipuzkoa)
Lehen eguneroko jatekoak artoa (taloak), garia (ogia), babarruna eta txerrikia izaten ziren. Gregorio soldadutzan egon zen denboran errazionamendua eta ogi eskasia egon zen. Etxean jasotzen zen gariaren eta babarrunaren hainbesteko bat entregatu egin behar izaten zen.
Informazio gehiago: Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko oroitzapenak
Benita Odriozola Aranberri (1936)
Azpeitia
-
Menditik egurra ekartzeko zailtasunak
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Goserik ez; kafea eta txokolatea estraperloan
Juanita Bergara Mintegia (1917)
Gernika-Lumo
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz
-
Libra eta erdi haragi
Joseba Lasa Garmendia (1934) Rosario Lasa Garmendia (1938)
Ordizia
-
Bilboko salesiarretara ikastera joan, eta soroan beharrean
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Baserrian ez dute goserik pasatu
Kontxi Urkiri Altzibar (1942)
Mutriku
-
Iragaitzazko langileak Aurreran
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar