Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa etxean: beraiek egiten zuten ogia, arto-zopak eta taloak jaten zituzten... Arto-zopak nola prestatzen diren azaltzen du. Txerria bazeukaten eta noizean behin hiltzen zuten bat. Etxean zer abere izaten zituzten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Irinarekin harrapatu eta atxilotu
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Eibarko Kirol Elkarteko "Los Halcones de la Sierra"
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra aurrean nahi beste ogi, gero bat ere ez
Juanita Bidaurre Iraola (1928)
Donostia
-
Tabakoa errazionamenduan
Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924)
Zarautz
-
Mendira joatea eta hondarra saltzea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Errazionamendu txartelen beharrik ez
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
13 senitarteko etxean gose garaian
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
8 urtera arte gosea ase ezinik
Joxe Makazaga Arruabarrena (1935)
Zarautz
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze