Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa etxean: beraiek egiten zuten ogia, arto-zopak eta taloak jaten zituzten... Arto-zopak nola prestatzen diren azaltzen du. Txerria bazeukaten eta noizean behin hiltzen zuten bat. Etxean zer abere izaten zituzten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					Estraperlo garaia Bixenta Arrieta Arrieta (1929) Donostia 
- 
					
					
					Lezoko janari dendak Mikel Salaberria Kortaberria (1932) Lezo 
- 
					
					
					 'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria 'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze GorriaMariani Izaskun Estanga Uriarte (1933) Tolosa 
- 
					
					
					 Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan Errazionamendu garaia; errotara ezkutuanDolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925) Berastegi 
- 
					
					
					 Baserrira joaten ziren jatera gose garaian Baserrira joaten ziren jatera gose garaianArnaldo Bolumburu Inza (1933) Eibar 
- 
					
					
					Arrautza bakarreko tortilla Maritxu Ibarguren Amondarain (1934) Errenteria 
- 
					
					
					Mugaz bestaldetik ogia ekartzen Felix Olazabal Lekuona (1924) Irun 
- 
					
					
					 Azukrearen ordainetan sagardoa ematen genien mairuei Azukrearen ordainetan sagardoa ematen genien mairueiTxomin Sarriegi Olaran (1928) Beasain 
- 
					
					
					 Errazionamenduko ogia eta okindegiak Errazionamenduko ogia eta okindegiakJoxe Mari Ezeiza (1925) Amasa-Villabona 
- 
					
					
					 Gerraostean, ogi falta Gerraostean, ogi faltaJuana Txurruka Osoro (1928) Elgoibar 


