Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa etxean: beraiek egiten zuten ogia, arto-zopak eta taloak jaten zituzten... Arto-zopak nola prestatzen diren azaltzen du. Txerria bazeukaten eta noizean behin hiltzen zuten bat. Etxean zer abere izaten zituzten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Ezkutuka lortu behar ogia
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Arrandegian lanean
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Sagardotegiak ixten eta berreskuratzen
Andoni Arzallus Aristi (1932)
Astigarraga
-
Tabakoa; purua; pipa
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Goserik ez eta bala-zauririk ere ez
Bernarda Zabala Urdangarin (1923) Maria Zabala Urdangarin (1930)
Lezo
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Gerraosteko gosetea
Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924)
Ordizia
-
Bizikletan kalera eta Antzuolara esnea edo arto-irina garraiatuz
Margarita Plazaola Murua (1927)
Urretxu
-
Amari taloa ezkutatu
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani