Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa etxean: beraiek egiten zuten ogia, arto-zopak eta taloak jaten zituzten... Arto-zopak nola prestatzen diren azaltzen du. Txerria bazeukaten eta noizean behin hiltzen zuten bat. Etxean zer abere izaten zituzten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Txerria hil, eta ezkutatu
Pantxi Matxain Etxaniz (1928)
Donostia
-
Bidanira errazionamendu bila
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Txekorrak isilpean hiltzen, etxean
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Miguel Elosegi Aldasoro (1933)
Tolosa
-
1.200 pezetako isuna garia ez entregatzeagatik
Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
13 urterekin Otto Holke lantegian peoi
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Garirik ez, artoa ugari
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Jende asko Araozko errotara gauez, estraperloan
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
"Francoren erregimenean, tripa handirik ez"
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia