Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa etxean: beraiek egiten zuten ogia, arto-zopak eta taloak jaten zituzten... Arto-zopak nola prestatzen diren azaltzen du. Txerria bazeukaten eta noizean behin hiltzen zuten bat. Etxean zer abere izaten zituzten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabando kontuak
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Tabakoa estraperloan saltzen zuen
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Purruteneko dendan arrazionamendua
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Gerra garaiko bizipenak
Juana Lizarralde Buenetxea (1914)
Zarautz
-
Errazinamenduko ogia
Jose Juaristi Zubizarreta (1941)
Etxebarria
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia
-
Benetako gosea
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Bilbon saldu zuten txekorra
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar