Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa etxean: beraiek egiten zuten ogia, arto-zopak eta taloak jaten zituzten... Arto-zopak nola prestatzen diren azaltzen du. Txerria bazeukaten eta noizean behin hiltzen zuten bat. Etxean zer abere izaten zituzten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Zapaten kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Gerraostean garia entregatu behar
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Baserriko bizimodua
Candida Zubizarreta Azkoitia (1936)
Azkoitia
-
Menditik egurra ekartzeko zailtasunak
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Herriko dendak
Milagros Eriz Otadui (1918)
Arrasate
-
Ezkontza egunean Guardi Zibilaren bisita
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Estraperloa
Manolo Campos Castresana (1935)
Etxarri Aranatz