Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa etxean: beraiek egiten zuten ogia, arto-zopak eta taloak jaten zituzten... Arto-zopak nola prestatzen diren azaltzen du. Txerria bazeukaten eta noizean behin hiltzen zuten bat. Etxean zer abere izaten zituzten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Errotak zigilatu egin zituzten
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Etxean kalean baino ogi hobea
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Soldadu denboran jan faltarik ez
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate
-
"Gularik ez, goserik ere ez"
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga
-
Baba lasto artean ezkutatu
Domingo Iriarte Astola (1927)
Aramaio
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
3,50 irabazi eta olio-botila 20 ogerleko
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango