Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Arnaldo Bolumburu Inza (1933) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Amona baten lehengusinak baserria zuen Mekolalden. Hamabost egunean behin bertara joaten ziren jatera. Baba gorriak urdaiarekin, txorizoa, baserriko ogia... lehertu arte jaten zuten. Baserritarrek artoa, irina, eta abar entregatu egin behar izaten zituzten, baina betiere zatiren bat gordetzen zuten. Baserrietan ere estraperloa egiten zen. Baserrietakoek ez zuten goserik pasa, baina kalekoek bai.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko injustizien aurrean isilik
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Soldaduskan ogi faltarik ez
Jose Azpeitia Otaño (1924)
Zarautz
-
Garia ehotzera Elorriora
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Emakume Abertzale Batzaren egoitza frankistek hartuta
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Gaileten apurren zain
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Gose garaia, gerraostean
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Eibarrek lanerako espiritua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar