Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Arnaldo Bolumburu Inza (1933) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Amona baten lehengusinak baserria zuen Mekolalden. Hamabost egunean behin bertara joaten ziren jatera. Baba gorriak urdaiarekin, txorizoa, baserriko ogia... lehertu arte jaten zuten. Baserritarrek artoa, irina, eta abar entregatu egin behar izaten zituzten, baina betiere zatiren bat gordetzen zuten. Baserrietan ere estraperloa egiten zen. Baserrietakoek ez zuten goserik pasa, baina kalekoek bai.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Ekonomia gerraostean
-
Belaontzitik erorirako ikatza biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Kontrabandoan
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Herriko dendak
Milagros Eriz Otadui (1918)
Arrasate
-
Jan ala ez, hori da galdera
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Osaba estraperlista
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
"Bittor hojalateruena" denda
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Bizikleten osagarriak Eibartik kanpo
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errotak itxi eta garia kendu
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Etxez etxeko saltzaileak eta eskekoak
Inaxi Altuna Etxeberria (1941)
Donostia