Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Arnaldo Bolumburu Inza (1933) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Amona baten lehengusinak baserria zuen Mekolalden. Hamabost egunean behin bertara joaten ziren jatera. Baba gorriak urdaiarekin, txorizoa, baserriko ogia... lehertu arte jaten zuten. Baserritarrek artoa, irina, eta abar entregatu egin behar izaten zituzten, baina betiere zatiren bat gordetzen zuten. Baserrietan ere estraperloa egiten zen. Baserrietakoek ez zuten goserik pasa, baina kalekoek bai.
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Ekonomia gerraostean
-
Ogirik ez eta taloa jan behar
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Martuteneko bizimodua
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Arrantxoa ukatu Ermuan
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua