Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k): Arnaldo Bolumburu Inza (1933) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Amona baten lehengusinak baserria zuen Mekolalden. Hamabost egunean behin bertara joaten ziren jatera. Baba gorriak urdaiarekin, txorizoa, baserriko ogia... lehertu arte jaten zuten. Baserritarrek artoa, irina, eta abar entregatu egin behar izaten zituzten, baina betiere zatiren bat gordetzen zuten. Baserrietan ere estraperloa egiten zen. Baserrietakoek ez zuten goserik pasa, baina kalekoek bai.
Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Ekonomia gerraostean
-
Errotara ezkutuan gerra ondoren
Joxe Antonio Urretabizkaia Otamendi (1928)
Asteasu
-
Lehengo bizimodu umila
Maria Pilar Galparsoro Andueza (1921)
Legazpi
-
Errazionamendua eta errotara joan behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Errazionamendua
Vicente Miranda Mundiñano (1927)
Etxarri Aranatz
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua frankismo garaian
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Guardia zibilak etxean
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio