Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Hizlaria(k): Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian ez zegoen ogirik. Euren etxean ez zegoen taloa jateko ohiturarik, baina errazionamendu garaian hasi ziren egiten. Garai batean ezkutuan joan behar izaten ziren errotetara irina egitera. Aresoko errotara joaten ziren. Inguruko asto batek errotarako bidea omen zekien eta denek asto hura nahi izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Ekonomia gerraostean
-
Errazinamenduko ogia
Jose Juaristi Zubizarreta (1941)
Etxebarria
-
Astoarekin Nafarroara
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Gose garaian katuak harrapatzen zituzten jateko
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Karabineroak saihesten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Kamioi piezen kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia