Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Hizlaria(k): Libe Garbizu Irazu (1936) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamenduak ekartzen zien txokolatea. Oso gutxika jaten zuten. Ogia hori-horia ematen zieten. Ama asko argaldu zen, umeei jaten emateagatik. Egur bila joaten ziren mendira, aizkora hartuta. Merkatariek ekarritako kokoa oso gustura jaten zuen.
Informazio gehiago: Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Ekonomia gerraostean
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
"Txuskoa" eta labesua
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Aita preso
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Alargunak eta eskaleak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gose denboran estraperloa
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Miren Zumeta Egia (1936)
Lasarte-Oria
-
Estraperloa eta errota prezintatuak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Olioa depositutik beteta; janari soberakinak txerrientzat
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia