Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Hizlaria(k): Libe Garbizu Irazu (1936) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamenduak ekartzen zien txokolatea. Oso gutxika jaten zuten. Ogia hori-horia ematen zieten. Ama asko argaldu zen, umeei jaten emateagatik. Egur bila joaten ziren mendira, aizkora hartuta. Merkatariek ekarritako kokoa oso gustura jaten zuen.
Informazio gehiago: Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Ekonomia gerraostean
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Landetako fundizioa eta beste lantoki batzuk
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Ogia garesti gerra osteko gosetean
Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate
-
Barrutin bizi zen militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Bernarda estraperlista
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Gerraosteko gosea
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Txerri-hiltzea, ezkutuan
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Ogi gosez
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo


