Gerraostean errotak prezintatuta
Hizlaria(k): Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930) Herria: Bermeo (Bizkaia)
Gerraosteko ogia txarra zen, irinaren kalitatea ere txarra zen eta. Errota asko zarratuta eta prezintatuta egon ziren. Errotari askok estraperloan aritzeko aprobetxatu zuten. Gauez baino ez zuten ehotzen, ez ikusteko. Guardiek prezintua kenduta harrapatuz gero, eskupekoa emanda konformatzen ziren; hala ere, isunak ordaindutakoak dira. "Servicio nacional del trigo" egon zen errotak kontrolatzen.
Informazio gehiago: Gerraostean errotak prezintatuta
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko beharrak
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Errazionamendua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Ikatza saltzen zuten beraiek
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Patata, erremolatxa eta arbia
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Goserik ez; kafea eta txokolatea estraperloan
Juanita Bergara Mintegia (1917)
Gernika-Lumo
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Baserritarrei erosten zizkieten produktuak
Jose Mari Madariaga Sierra-Sesumaga (1933)
Durango
-
Soroetan kaletarrek lapurretak egiten zituzten
Anastasio Balerdi Beloki (1933)
Amezketa
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona


