Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Pedro Iraola Belza (1941) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten jatekorik falta. Aitonak erraziomendu doblea jasotzen omen zuen. Baserriko generoa trukatzen zuten azukrea eta olioagatik. Errazionamenduko olioa.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerrak ekarritako komeriak
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Gerra ondoren gosea eta estraperloa
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Etxekoa baino gusturago kanpoko ogia
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Lana soman (destajuan) egiten zen
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Jatekoa urri, gerraostean
Leandra Elizburu Bilbao (1923)
Aretxabaleta
-
Estraperloko irin bila errotara
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Suegurra eta egurrikatza
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua


