Errazionamendua
Hizlaria(k): Dolores Uribe Otegi (1937) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatzen, baina gauza berriak jateko gogoa izaten zuten. Errazionamenduko gauzak hartzera kalera joaten ziren bakoitza bere txartelarekin. Ogi, olio, azukre edo txokolatea (adreiluen parekoa omen zen) hartu ahal izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Babarrun bila Nafarroara, bizikletan
Andres Ormazabal Izeta (1916)
Donostia
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Estraperloko kontuak
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Industria dibertsifikatu
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gosea kentzeko morroi Gipuzkoara
Julian Ipiña Llanos (1929)
Ea
-
Gerraostean etxean zegoena jan
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Oliorik ez eta irina ere gutxi
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Urte latzak eta aita desterratuta
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil