Errazionamendua
Hizlaria(k): Dolores Uribe Otegi (1937) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatzen, baina gauza berriak jateko gogoa izaten zuten. Errazionamenduko gauzak hartzera kalera joaten ziren bakoitza bere txartelarekin. Ogi, olio, azukre edo txokolatea (adreiluen parekoa omen zen) hartu ahal izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Eibarrera gosea pasatzera
Jesusa Astigarraga Carral ()
Eibar
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
Gerra ondoren fraideak eskean
Joxepa Elizondo Ormaetxea (1933)
Aduna
-
Ogi klaseak
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Baserritarren ekoizpenaren zati bat udaletxera
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano