Estraperloko irina
Hizlaria(k): Pablito Olalde Etxabe (1922) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
1941ean ez zegoen ogirik eta arto-zopa, morokila eta artoa jaten zituzten.Taloa nola egiten zen azaltzen du. Irina estraperloan eramaten zuten eta honen inguruko pasadizo bat kontatzen du. Azkoitiko errotak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Estraperloko irina
Ekonomia gerraostean
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Marmita hartu, eta ur bila
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Hezur-muina jaten zuten
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Goserik ez, baina gabezia bai
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Errazionamendu sasoiko trukeak
Pedro Mari Armendariz Zubizarreta (1938)
Eskoriatza
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Jose Bollar Gabiola (1931)
Aulesti
-
Lehengo dendak eta negozioak II
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Arkumeak
Milagros Amonarriz Otegi (1935)
Amasa-Villabona
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Gerra garaiko gosea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz


