Estraperloko irina
Hizlaria(k): Pablito Olalde Etxabe (1922) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
1941ean ez zegoen ogirik eta arto-zopa, morokila eta artoa jaten zituzten.Taloa nola egiten zen azaltzen du. Irina estraperloan eramaten zuten eta honen inguruko pasadizo bat kontatzen du. Azkoitiko errotak aipatzen ditu.
Informazio gehiago: Estraperloko irina
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko errazionamendua eta etxeko gaiak entregatu beharra
Milagros Ugalde Lezeta (1920)
Eskoriatza
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Ogi zuria vs beltza
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Lana lortzeko karlista izan behar
Franzisko Sorregieta Anzizar ()
Amasa-Villabona
-
Gerran ezin labea isiotu
Juanita Bilbao Olabarriaga (1923)
Arratzu
-
Gose garaian, baserritarren laguntza
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Errazionamendua alondegian eta harategietan
Rosario Urrosolo ()
Ondarroa
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz