Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Hizlaria(k): Pilar Candina Elgezabal (1918) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Bonbardaketa aurretik industria zela eta gernikarrak oso ondo bizi zen. Bonbardaketa ostean, errazionamendua izan zuten. Pasealekuko arkupeetan hartzen zuten errazionamendua. Beraien etxean irina ez zen falta Olabarritik ekartzen zutelako eta talo eta morokil asko jandakoak dira. Hasieran baino ez zuten pasatu gosea. Estraperloko jeneroa erosteko dirua behar zen, behin gernikar bat Bilbon indabekin harrapatu zutenekoa kontatzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Ekonomia gerraostean
-
Errotaria eta estraperloa
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Estraperloa eramaten harrapatu
Andresa Garate Mentxaka (1936)
Ea
-
Gerraostean baserritarrekin trukea
Juanito Arantzamendi Mugartegi (1916)
Ondarroa
-
Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Simona Azpiroz Nazabal (1926)
Berastegi
-
Gosea, razionamentua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Etxez etxeko saltzaileak eta eskekoak
Inaxi Altuna Etxeberria (1941)
Donostia
-
Estraperloko tabakoa eta irina
Kontxita Izeta Legarda-ereño (1939)
Zestoa