Gerraostean goserik ez; errazionamendua
Hizlaria(k): Iñaki Solaguren Basabe (1930) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu gerraostean. Urdaia, morokila, taloa, baba zaharrak... jaten zituzten. Errazionamendua ere izaten zuten jatekoa hartzeko. Pasealekuko arkupeetan dendak ipini zituzten eta ilara luzeak egoten ziren. Tabakoa ere errazionamenduan ematen zuten. 18 urte betetzerakoan, erretzaile txartela ematen zioten, baina osabari eman zion.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerraoasteko errazionamendua; horman zuloa, uzta gordetzeko
Maria Iztueta Altuna (1931)
Baliarrain
-
Errazionamendua
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Gerraoste gogorra
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Jakien kalitatea; errazionamenduko ogia
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Gerra ondoren gosea eta estraperloa
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Gerra ostean janaria urri
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Okindegia eta errazionamendua
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate