Gerraostean goserik ez; errazionamendua
Hizlaria(k): Iñaki Solaguren Basabe (1930) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu gerraostean. Urdaia, morokila, taloa, baba zaharrak... jaten zituzten. Errazionamendua ere izaten zuten jatekoa hartzeko. Pasealekuko arkupeetan dendak ipini zituzten eta ilara luzeak egoten ziren. Tabakoa ere errazionamenduan ematen zuten. 18 urte betetzerakoan, erretzaile txartela ematen zioten, baina osabari eman zion.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Umea jaiotakoan, atsolorra
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Gerra ostean, diru gutxi eta errazionamendua
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerra ondorengo egoera: baserritik lantegietara lanera; familia ugariak auzoan
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
"Goseak ez du barkatzen..."
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Dendako erosleen zorrak
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Gerra ondorengo urte gogorrenak ez zituen ezagutu
Axun Oiartzabal Sagarzazu (1946)
Lezo
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Elizako kanpai-jotzaileak
Felisa Basauri Larrañaga (1928)
Elgeta