Gerraosteko janaria
Hizlaria(k): Santos Ezeiza Otamendi (1928) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerraostea gogorra izan zen: gosea etorri zen; olioa oso garestia zen; esnea erabiltzen zuten janaria gozatzeko; txerriaren seboa okasio berezietarako gordetzen zuten... Seboa non gordetzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerraosteko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Txekorrak estraperloan erosi eta saltzen
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Nafarroara patata bila
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Gerra ostean sagar txortenak eta laranja azalak jateko prest
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Ostegunetan falangera joan behar
Jose Antonio Olea Garaita (1930)
Durango
-
Tabakoa estraperloan
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku
-
Kaletarrak baserrira lan eske janariaren truke
Jose Inazio Aranberri Aldanondo (1939)
Zumarraga
-
Bildotsak estraperloan
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano