Gerraosteko janaria
Hizlaria(k): Santos Ezeiza Otamendi (1928) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerraostea gogorra izan zen: gosea etorri zen; olioa oso garestia zen; esnea erabiltzen zuten janaria gozatzeko; txerriaren seboa okasio berezietarako gordetzen zuten... Seboa non gordetzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerraosteko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Arropa epeka erosten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Tailerrerako materiala kupoaren bidez
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
San Pedron erosten zuten arraina
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929)
Tolosa
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Ikatza lapurtu eta herritarrei saldu
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia
-
Gerraosteko luxuak
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Guardia zibilak eta etxe-ordeko gari-zakuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu