Gerraosteko janaria
Hizlaria(k): Santos Ezeiza Otamendi (1928) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerraostea gogorra izan zen: gosea etorri zen; olioa oso garestia zen; esnea erabiltzen zuten janaria gozatzeko; txerriaren seboa okasio berezietarako gordetzen zuten... Seboa non gordetzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerraosteko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Kalekoak baserrira lanera, jateko
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Kontrabando garaian drogarik ez
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
Makiak baserrietara
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Jeneroa entregatzeko komeriak
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia