Errazionamendu garaiko "luxuak"
Hizlaria(k): Joxe Zumeta Jaunarena (1937) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa eta azukrea ez ziren soberan izaten. Ogi zuria Frantziatik ekartzen zuten kontrabandoan. Ogi zuria luxu handia izaten zen orduan. Errazionamenduko ogia izugarri gogorra zen. Beraiek taloa jaten zuten etxean; eta, noizean behin, txokolate pixka bat jartzen zioten taloari. Hura janari gozoa!
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko "luxuak"
Ekonomia gerraostean
-
Portugesak pasatzeko kontrabandoa
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Azpilikuetan egiten zituzten guardiak
Felix Olasagasti Mujika (1923)
Usurbil
-
Intendentziatik etxerako jakiak
Milagros Magunazelaia Amenabar (1927)
Otxandio
-
Guardia Zibila etxea arakatzen
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Eibarrera lanera
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Frankistek irin-errota guztiak itxi zituzten Gipuzkoan
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil


