Errazionamendu garaiko "luxuak"
Hizlaria(k):
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa eta azukrea ez ziren soberan izaten. Ogi zuria Frantziatik ekartzen zuten kontrabandoan. Ogi zuria luxu handia izaten zen orduan. Errazionamenduko ogia izugarri gogorra zen. Beraiek taloa jaten zuten etxean; eta, noizean behin, txokolate pixka bat jartzen zioten taloari. Hura janari gozoa!
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko "luxuak"
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean baserrian goserik ez, baina kalean txarto
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Estraperloa "Pamplonica"n
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Guardia Zibila tren-bidaiariak miatzen
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Emakumeak paper-fabrikara
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Soldadutzan hildakoak
Joxe Mari Mitxelena Gelbentzu (1925)
Oiartzun
-
Arrantzaleek arraina debalde
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Gerra ondoko gosea
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Arraina nahiko libre, haragia kontrolatuta
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria