Errazionamendu garaiko "luxuak"
Hizlaria(k): Joxe Zumeta Jaunarena (1937) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa eta azukrea ez ziren soberan izaten. Ogi zuria Frantziatik ekartzen zuten kontrabandoan. Ogi zuria luxu handia izaten zen orduan. Errazionamenduko ogia izugarri gogorra zen. Beraiek taloa jaten zuten etxean; eta, noizean behin, txokolate pixka bat jartzen zioten taloari. Hura janari gozoa!
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko "luxuak"
Ekonomia gerraostean
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Gaileten apurren zain
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Soldadutza Irunen IV
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Marianista ikasketak
Juan Leibar Guridi (1926)
Arrasate
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Anaia, "traperoa"
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Txerria hiltzen zuten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerraosteko errazionamendua
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Letxuga eta aza, tripa betetzeko
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Zumaian kolegioan neskame, ikastearen truk
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia