Errazionamendu garaiko "luxuak"
Hizlaria(k): Joxe Zumeta Jaunarena (1937) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa eta azukrea ez ziren soberan izaten. Ogi zuria Frantziatik ekartzen zuten kontrabandoan. Ogi zuria luxu handia izaten zen orduan. Errazionamenduko ogia izugarri gogorra zen. Beraiek taloa jaten zuten etxean; eta, noizean behin, txokolate pixka bat jartzen zioten taloari. Hura janari gozoa!
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko "luxuak"
Ekonomia gerraostean
-
Aguazilak jeneroa kendu
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Kupoa entregatu behar zeneko komeriak
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Euskara debekatua eta errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun
-
Estraperloa eta errazionamendua
Maritxu Maiztegi Arregi (1929)
Oñati
-
Gerraostean goserik ez
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Yeregi lantegian lanean
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Errazionamendu garaiko salmentak
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano