Errazionamendu garaiko "luxuak"
Hizlaria(k): Joxe Zumeta Jaunarena (1937) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa eta azukrea ez ziren soberan izaten. Ogi zuria Frantziatik ekartzen zuten kontrabandoan. Ogi zuria luxu handia izaten zen orduan. Errazionamenduko ogia izugarri gogorra zen. Beraiek taloa jaten zuten etxean; eta, noizean behin, txokolate pixka bat jartzen zioten taloari. Hura janari gozoa!
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko "luxuak"
Ekonomia gerraostean
-
Errotak itxita gerra-garaian
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz
-
Gobernuak tabernariei jarritako zergak
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Anjel Elorza Beitia (1937)
Legutio
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Dendan lapurtzeko estrategia landua
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Errazionamendu garaiko ogi beltza
Angeles Arantzeta Alberdi (1917) Maria Luisa Arantzeta Alberdi (1919)
Elgeta
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Oiloak ostu jan ahal izateko
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo