Mendira joatea eta hondarra saltzea
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Mendira asko joaten ziren: Arantzazu, Urbia, Usako... Jaumendira ere bai. Harriekin hondarra egin, eta saldu egiten zuten, sukaldeko txapa garbitzeko. Txakur handia. Caritasen kobrezko baleak, gerra ostean, janaria lortzeko.
Informazio gehiago: Mendira joatea eta hondarra saltzea
Ekonomia gerraostean
-
Isuna garia ehotzeagatik
Joxe Mari Yurramendi Larburu (1922)
Urnieta
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Gerra garaian, patatak egunero
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Eztei-bidaiatik olioa kontrabandoan
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Gerra gogorra, baina goserik ez
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Urte latzak
Sabin Osoro Unzueta (1922)
Elgoibar
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta


