Mendira joatea eta hondarra saltzea
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Mendira asko joaten ziren: Arantzazu, Urbia, Usako... Jaumendira ere bai. Harriekin hondarra egin, eta saldu egiten zuten, sukaldeko txapa garbitzeko. Txakur handia. Caritasen kobrezko baleak, gerra ostean, janaria lortzeko.
Informazio gehiago: Mendira joatea eta hondarra saltzea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Taloa eta ogia
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Faroleroak, serenoak eta guardak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Errepublika garaiko ogia eta ondorengo gosea
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Oiloak, artoa eta irina
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Janaria ezkutatzeagatik, dena lizundu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo