Mendira joatea eta hondarra saltzea
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Mendira asko joaten ziren: Arantzazu, Urbia, Usako... Jaumendira ere bai. Harriekin hondarra egin, eta saldu egiten zuten, sukaldeko txapa garbitzeko. Txakur handia. Caritasen kobrezko baleak, gerra ostean, janaria lortzeko.
Informazio gehiago: Mendira joatea eta hondarra saltzea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Kaminorik zapaldu barik errotara
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Papelerako lana
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Gerra ostean lurren jabe, baina ezin haiek erabili
Simona Azpiroz Nazabal (1926) Bixente Saizar Ugartemendia (1926)
Berastegi
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Tren txikiko estraperloa
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Bizikletan kalera eta Antzuolara esnea edo arto-irina garraiatuz
Margarita Plazaola Murua (1927)
Urretxu