Gerra aurrean nahi beste ogi, gero bat ere ez
Hizlaria(k): Juanita Bidaurre Iraola (1928) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Beraien aitari ogia asko gustatzen zitzaion eta gerra aurretik askotan berak jaten zuen orduko ogi osoa, hiruko ogia deiturikoa. Baserrietan jeneroa falta zen eta ez zuten jateko nahikorik izaten.
Informazio gehiago: Gerra aurrean nahi beste ogi, gero bat ere ez
Ekonomia gerraostean
-
Komitera eta jantoki sozialera jatera
Jesus Gangoiti Asla (1935) Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo
-
Errotak itxita
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Gerraosteko zailtasunak eta inguruko errotak
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain
-
Baserrian ere gosea
Tere Arrizabalaga Alegria (1936)
Ondarroa
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua Arranegian eta jantokia bikariotzan
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio