Kalean gosea eta baserrira eskean
Hizlaria(k): Isidro Igoaran Elustondo (1934) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Artoarekin egindako ogia jaten zuten gerra ostean. Kaleko jendeak gorriak ikusi zituen janariarekin. Baserrian hobeto moldatu ziren baserriko jeneroarekin. Jende asko eskean etortzen zen baserrietara.
Informazio gehiago: Kalean gosea eta baserrira eskean
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, astoarekin errotara
Manuel Gereño Urretabizkaia (1929)
Pasaia
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Merkatura gerra ostean
Donato Ibarguren Unanue (1920)
Bergara
-
Estraperlo ugari
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Abereengatik domeketan ere lan
Miren Ensunza Valier (1934)
Errigoiti
-
Garia
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Kaletarrek gosea eta errazionamendua
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Gauez ezkutuan Larruskaingo errotara
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro