Kalean gosea eta baserrira eskean
Hizlaria(k): Isidro Igoaran Elustondo (1934) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Artoarekin egindako ogia jaten zuten gerra ostean. Kaleko jendeak gorriak ikusi zituen janariarekin. Baserrian hobeto moldatu ziren baserriko jeneroarekin. Jende asko eskean etortzen zen baserrietara.
Informazio gehiago: Kalean gosea eta baserrira eskean
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Osaba estraperlista
Manolo Goiti Belakortu (1931)
Mañaria
-
Gerra denboran, gosea
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
"Gularik ez, goserik ere ez"
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Jan nahi eta ezin
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Errazionamenduaren neurrira
Begoña Lizaso Eizmendi (1922)
Errenteria
-
Soldataren ordez, patata
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Gerraosteko gosetea
Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924)
Ordizia
-
Tabakoa kontrabandoan
Iñaki Pascual Erkizia (1941)
Pasaia