Kalean gosea eta baserrira eskean
Hizlaria(k):
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Artoarekin egindako ogia jaten zuten gerra ostean. Kaleko jendeak gorriak ikusi zituen janariarekin. Baserrian hobeto moldatu ziren baserriko jeneroarekin. Jende asko eskean etortzen zen baserrietara.
Informazio gehiago: Kalean gosea eta baserrira eskean
Ekonomia gerraostean
-
Mugatik jendea pasatzea arriskutsu
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Lagunekin jatekoa trukatzen; herriko txokolategileak
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Errazionamendua; ogia eta olioa
Tere Elizazu Azaldegi (1937)
Hondarribia
-
Ogi gabe etxera
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Alondegira, errazionamendu bila
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Gerraosteko gosea I
Teresa Bengoa Azula (1930) Mari Paz Elorriaga Garitaonandia (1932)
Abadiño
-
Errazionamendua
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Kontrabandoa trenez
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Emakumeak tranbian kontrabandoko ogia eramaten
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain