Kalean gosea eta baserrira eskean
Hizlaria(k): Isidro Igoaran Elustondo (1934) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Artoarekin egindako ogia jaten zuten gerra ostean. Kaleko jendeak gorriak ikusi zituen janariarekin. Baserrian hobeto moldatu ziren baserriko jeneroarekin. Jende asko eskean etortzen zen baserrietara.
Informazio gehiago: Kalean gosea eta baserrira eskean
Ekonomia gerraostean
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
Ezkon-bidaian, Bilbora
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Julian Astola Argoitia (1926)
Aramaio
-
12 urtetatik txanponen bilduma egiten
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia