Gerraosteko gosea
Hizlaria(k): Eusebia Etxeberria Amiano (1920) Herria: Gabiria (Gipuzkoa)
Gerraostean gose handia pasa zuten. Errazionamenduan emandako janaria txarra zen eta ez zegoen jaterik. Alkatea hasi zen, hilean behin, errazionamenduan azukrea eta olioa ematen. Eurak ez zuten estraperlorik egiten.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabando garaian drogarik ez
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Gerra garaian, patatak egunero
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Guardia Zibila, mikeleteak eta jatekoa
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Taloa ogiaren ordez
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Gerraosteko kontrabandoa
Inazio Barandiaran Sukia (1927)
Ataun
-
Gerra garaian estraperloari esker zapatak egiten
Margarita Arana Urzelai (1925)
Aramaio
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Egunero babarrunak bazkaltzeko
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gose sasoia
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo