Gerraosteko gosea
Hizlaria(k): Eusebia Etxeberria Amiano (1920) Herria: Gabiria (Gipuzkoa)
Gerraostean gose handia pasa zuten. Errazionamenduan emandako janaria txarra zen eta ez zegoen jaterik. Alkatea hasi zen, hilean behin, errazionamenduan azukrea eta olioa ematen. Eurak ez zuten estraperlorik egiten.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Auzo-erromeriak; gerraosteko egoera
Eulali Madinabeitia (1924)
Aretxabaleta
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Errazionamendua
Vicente Miranda Mundiñano (1927)
Etxarri Aranatz
-
Legutiora errazionamenduko ogi bila
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Gerraren eraginak: hildako soldaduak, tela falta, sakeoak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Egun osorako ogi zati bat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Estraperloa gerra ondoren
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia


