Gerraosteko gosea
Hizlaria(k): Eusebia Etxeberria Amiano (1920) Herria: Gabiria (Gipuzkoa)
Gerraostean gose handia pasa zuten. Errazionamenduan emandako janaria txarra zen eta ez zegoen jaterik. Alkatea hasi zen, hilean behin, errazionamenduan azukrea eta olioa ematen. Eurak ez zuten estraperlorik egiten.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosea
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					
					
					
					Gerraostean ogi falta
					Jose Saenz de Biteri Saenz de Biteri (1925) Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
 - 
					
					
					
Kafea eta tabakoa etxean erein eta jaso
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
 - 
					
					
					
					
					
					Irinarekin harrapatu eta atxilotu
					Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
 - 
					
					
					
					
					
					Estraperloan ibilitakoa
					Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
 - 
					
					
					
					
					
					Gerraostean, Eibarren lanak gora
					Candido Eguren Zabarte (1906)
Eibar
 - 
					
					
					
Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Julian Astola Argoitia (1926)
Aramaio
 - 
					
					
					
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
 - 
					
					
					
					
					
					Errazionamenduko jeneroa zuten dendan
					Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
 - 
					
					
					
					
					
					Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
					Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
 - 
					
					
					
Aiete ez zen ardi eta gari tokia
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
 


