Garia eho eta labesua, gauez
Hizlaria(k): Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Errotak itxita egon zirenean, eskuzko makina batekin ehotzen zuten garia. Zuazolako errotan gauez garia ehotzen hasi ziren, eta bertara joaten ziren Aixkirritik. Labesua gauez egiten zuten. Gaztainak ere entregatu egin behar izaten zituzten.
Informazio gehiago: Garia eho eta labesua, gauez
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Gerraosteko gosea
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Merkatura gerra ostean
Donato Ibarguren Unanue (1920)
Bergara
-
Industria Eskoriatzan; immigrazioa
Bernabe Errasti Ibarzabal (1910)
Eskoriatza
-
Errazionamenduan ere goserik ez Elantxoben
Kontxa Gonzalez Badiola (1928)
Elantxobe
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Baserriari esker, aurrera errazionamendu garaian
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu