Gerraostean apurka-apurka aurrera
Hizlaria(k):
Deunoro Sardui Enbeita (1934)
Herria: Muxika (Bizkaia)
Gerraostean azukrea barik sakarina izaten zuten eta amamak ezkutatu egiten zien dena jan ez zezaten. Hala ere, jateko falta handirik ez zuten, amaren jaiotetxetik edo beste etxe batzuetatik jasotzen zituzten jakiak-eta. 14 urte zituela hasi zen beharrean.
Informazio gehiago: Gerraostean apurka-apurka aurrera
Ekonomia gerraostean
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Umeentzako "Asistencia social"a, batzuentzat bakarrik
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Untzueta dorretxea I: "gorriak" eta mojak
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Anaia txirlak biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Gerraosteko ordaintzeko moduak
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Almeja biltzen
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Arrautzak entregatu behar
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Gerraostean errotaria etxera
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango