Gerraostean apurka-apurka aurrera
Hizlaria(k): Deunoro Sardui Enbeita (1934) Herria: Muxika (Bizkaia)
Gerraostean azukrea barik sakarina izaten zuten eta amamak ezkutatu egiten zien dena jan ez zezaten. Hala ere, jateko falta handirik ez zuten, amaren jaiotetxetik edo beste etxe batzuetatik jasotzen zituzten jakiak-eta. 14 urte zituela hasi zen beharrean.
Informazio gehiago: Gerraostean apurka-apurka aurrera
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Euskara debekatua eta errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Garia entregatu, baina banatu ez
Joxe Torregarai Gorostidi (1937) Iñaki Urkia Urdanpileta (1935)
Usurbil
-
Soldadutzan lagunak uretara bota zituenekoa
Iñaki Lizaso Mendizabal (1935)
Azpeitia
-
Olio botilaren disgustua
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Untzueta dorretxea I: "gorriak" eta mojak
Ines Lezea Txurruka (1932)
Mutriku
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Eguneko jatorduak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano