Gerraostean apurka-apurka aurrera
Hizlaria(k): Deunoro Sardui Enbeita (1934) Herria: Muxika (Bizkaia)
Gerraostean azukrea barik sakarina izaten zuten eta amamak ezkutatu egiten zien dena jan ez zezaten. Hala ere, jateko falta handirik ez zuten, amaren jaiotetxetik edo beste etxe batzuetatik jasotzen zituzten jakiak-eta. 14 urte zituela hasi zen beharrean.
Informazio gehiago: Gerraostean apurka-apurka aurrera
Ekonomia gerraostean
-
Kalean gosea eta baserrira eskean
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Estraperloa egitea errazena...
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Pasaiako portuko estraperloaren zain soldadua
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Bilbon saldu zuten txekorra
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Gose denboran txarto
Eusebio Arietaleanizbeaskoa Agirrezabal (1922)
Elorrio
-
Soldaduskan ogi faltarik ez
Jose Azpeitia Otaño (1924)
Zarautz
-
Txahala ukuiluan hil eta Guardia Zibila etxera
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Astoaren azpian, ezkutalekua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola