Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Hizlaria(k): Patxi Pagola Ibarrola (1933) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gosea pasa zuten gerra ostean; errazionamendua izaten zen orduan. Janaria entregatu ere egin behar izaten zen. Herrian arduradun gutxi batzuk egoten ziren janariaren banaketa antolatzeko. Sagardoa etxean egiteko, eskuz egiten zuten dolarean. Orain ez dute sagardorik egiten etxean.
Informazio gehiago: Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Ekonomia gerraostean
-
Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Gose garaian, artoa xehetzeko makina
Felix Zubia Arana (1931)
Arrasate
-
Orbea eta Gabilondo Eibartik kanpora
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errota isilak asmatu zirenekoa
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Errotak eta kontrabandoa
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Jatekoa Nafarroan erosi Tolosan saltzeko
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Gerraostean txerria ezkutuan hil zuteneko pasadizoa
Benita Lauzirika Lauzirika (1931)
Amoroto
-
Trukea errioxarrekin
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Ogi beltza egiten zuten
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar


