Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Hizlaria(k): Patxi Pagola Ibarrola (1933) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gosea pasa zuten gerra ostean; errazionamendua izaten zen orduan. Janaria entregatu ere egin behar izaten zen. Herrian arduradun gutxi batzuk egoten ziren janariaren banaketa antolatzeko. Sagardoa etxean egiteko, eskuz egiten zuten dolarean. Orain ez dute sagardorik egiten etxean.
Informazio gehiago: Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Ekonomia gerraostean
-
Ogi zuria Frantziatik
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Gerraostean etxean zegoena jan
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Elbarri izanagatik, otartekoa jaso
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Garia egiteari utzi zitzaionekoa
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Irina lortzeko bideak asmatu behar
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Ibardueroko ekonomatoa
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Amari taloa ezkutatu
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate