Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Hizlaria(k): Patxi Pagola Ibarrola (1933) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gosea pasa zuten gerra ostean; errazionamendua izaten zen orduan. Janaria entregatu ere egin behar izaten zen. Herrian arduradun gutxi batzuk egoten ziren janariaren banaketa antolatzeko. Sagardoa etxean egiteko, eskuz egiten zuten dolarean. Orain ez dute sagardorik egiten etxean.
Informazio gehiago: Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaian arrantza gutxi
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Hamalau seniderentzat, janaririk bai?
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea...
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Ogi faltan, taloa eta artoa
Bentura Arrieta Bergaretxe (1925)
Elgoibar
-
Metxazko metxeroa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Babarrunak ezkutatzen
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Errotarria eta irina
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Kontrabandoa: sakarina, angula eta bizikleta piezak
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Aita estraperloan aritzeagatik kartzelara eraman zutenekoa
Anita Tolosa Goikoetxea (1941)
Urnieta