Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Hizlaria(k): Patxi Pagola Ibarrola (1933) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gosea pasa zuten gerra ostean; errazionamendua izaten zen orduan. Janaria entregatu ere egin behar izaten zen. Herrian arduradun gutxi batzuk egoten ziren janariaren banaketa antolatzeko. Sagardoa etxean egiteko, eskuz egiten zuten dolarean. Orain ez dute sagardorik egiten etxean.
Informazio gehiago: Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Miguel Elosegi Aldasoro (1933)
Tolosa
-
Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Txerria hil, eta ezkutatu
Pantxi Matxain Etxaniz (1928)
Donostia
-
Errenterian arrotz
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Olio litro bat ehun pezetatan
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Gerra ostean jendea eskean
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gose garaian, errotak itxita eta errazionamendua
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Guardia zibilek Xanti anaia arrapatu zutenekoa
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Errazionamendua Arranegian eta jantokia bikariotzan
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Estraperloa, dirua zutenentzako luxua
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia