Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Hizlaria(k): Arroxa Pikabea Artola (1916) Herria: Oiartzun (Gipuzkoa)
Gerraren ondoren, baratzean egiten zenetik zati bat entregatu egin behar izaten zen. Batzuetan ez ziren iristen kopurura eta erosi egin behar izaten zuten gero entregatzeko. Gipuzkoako errotak itxi zirenean, Nafarroara joaten ziren ogi bila, estraperloan. Hika.
Informazio gehiago: Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Ekonomia gerraostean
-
Orduko jatekoa
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Oiloak ostu jan ahal izateko
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Kontrabando kontuak
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Ogi klaseak: fotak. Grabadoreentzat ogi berezia
Esteban Justo Larrañaga Argarate (1913)
Eibar
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
Arraina nahiko libre, haragia kontrolatuta
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona