Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Suegurra eta egurrikatza
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Okindegiko ordutegi gogorra
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
"Tren txiki"ak salbatu zuen Andoain
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Estraperloan guardia zibilek harrapatu zutenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Gerraostean patata soro berriak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Baserriko jeneroak saltzen zituztenekoa
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Epeleko errotara
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani