Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraren kalteak
Juliana Mendizabal Guenetxea (1923)
Berriz
-
Gerraostea II
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Inguruko herrietako festetara nola joaten ziren
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
1.000 pezetako isuna
Jabier Isasa Mitxelena (1929)
Lezo
-
Burdina estraperloan
Iñaki Bravo (1925)
Berriz
-
Gaztainak bai, baina oliorik ez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Baserrian ez zuten goserik
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Arrasate edo Mondrague
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo