Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabando garaiko anekdotak eta egoera ekonomikoa
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Umetan, enkarguak azukrearen truke
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerraosteko gosea
Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922)
Donostia
-
Gerraostean, ogia txarra
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Garia, artoa eta morokilak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Errazionamendua
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano