Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Fielatoa
Juana Bilbao Bolunburu (1933)
Lezama
-
Jana bai, baina aukeran ez
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Julian Astola Argoitia (1926)
Aramaio
-
Urarekin arrautzak frijitzen
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Gosaltzeko, txikoriatan bustitako karamelua
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Estraperloa eta herriari entregatzea
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Errazionamendua ezagutu zuen Juakinak
Juakina Gaztelumendi Urdanpilleta (1940)
Lezo
-
Eskekoak baserrira; errazionamendua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku