Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Razionamentua; estraperloa
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraosteko errazionamendua
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Zapaten kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Babarruna alondegira
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Haziendarekin kontrabandoan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Sagar faltarik ez
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Gauez erosketak eta banaketak egiten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gose garaia
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Baserriak asko lagundu zien gerra denboran
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria