Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Irin-fabrikan ehuneko bat kentzen zuten irina ehotzearren
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Kalean gosea eta baserrira eskean
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Kontrabando lanetan
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Mugaren beste aldetik ekartzen zuen jeneroa
Consuelo Ordoki Ordoki (1927)
Errenteria
-
Arrazionamentua
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Medikua kontrabandoan
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Errazionamenduko olioa jasotzean, purrustadak
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Emakumeak paper-fabrikara
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Estraperloa
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi


