Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Irinarekin harrapatu eta atxilotu
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerra garaiko inauteriak
Xabier Garikano Solabarrieta (1931)
Tolosa
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Artoarekin estraperloan
Mari Cruz Sagarzazu Iturriza (1928)
Andoain
-
Estherri ez zitzaion eskola gustatzen
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Esnea partitzen; gerra ondoan, debalde eman behar
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Miserian hazitakoa, baina inbidiarik ez
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Gosea eta errazionamendua
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Goserik ez
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo