Errazionamendua eta estraperloa
Hizlaria(k): Juanita Lizarralde Eskibel (1926) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea. Ogia falta zen. Errotan ez zuten uzten ehotzen. Kalabazak jaten zituzten, ganaduarentzat izan arren. Estraperloa: Aizpurutxotik goizaldean joan zen anaia hirina egitera. Olioa, azukrea, kafea. Errazionamenduko ogia txarra zen. Lenteja, harriz beteta.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian errotak itxita
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Trenean garia ez harrapatzeko egindakoak
Justo Camino Ibargoien (1930)
Usurbil
-
13 neba-arreba izan arren, goserik ez
Katalin Bengoa Madariaga (1917)
Bermeo
-
Gose garaiko komeriak
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia
-
Soldata amari eman behar
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Murgako errotara gauez
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Taloa ogiaren ordez
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Estraperloko ogia, gerraostean
Bernarda Mercader Elurburu (1916)
Donostia
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude