Arroza eta ogi beltza
Hizlaria(k): Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928) Herria: Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz (Bizkaia)
Elizpean jasotzen zuten errazionamendua. Errazionamenduko txartelarekin joan behar izaten zen jakiak jasotzera. Abertzaleek arroza ematen zuten; nazionalek, errazionamenduan ogi beltza ematen zuten. Herrian txahala hiltzen zenean, jendea sebo eske joaten zen, olioa falta izaten zelako.
Informazio gehiago: Arroza eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaian katuak harrapatzen zituzten jateko
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Ezkontza egunean Guardi Zibilaren bisita
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Baserriko lanari esker, etxean goserik ez
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Gerraostea Irunen: Lesakara, ezkutuan, irin bila joan beharra
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Garai batean, laguntasun handiagoa zegoen
Bittori Arruti Aburuza (1937)
Lasarte-Oria
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Txerriak ezkutatzeko, mozkortu
Sebastian Zabalegi Aristimuño (1934)
Astigarraga
-
Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani
-
Mugaz beste aldekoekin hizketan Bidasoa ibaian: nola eta noiz egin.
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Tailerreko langileak presoen emazteak
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate