Arroza eta ogi beltza
Hizlaria(k): Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928) Herria: Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz (Bizkaia)
Elizpean jasotzen zuten errazionamendua. Errazionamenduko txartelarekin joan behar izaten zen jakiak jasotzera. Abertzaleek arroza ematen zuten; nazionalek, errazionamenduan ogi beltza ematen zuten. Herrian txahala hiltzen zenean, jendea sebo eske joaten zen, olioa falta izaten zelako.
Informazio gehiago: Arroza eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Taloa janda goserik ez
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Gerraren kalteak
Juliana Mendizabal Guenetxea (1923)
Berriz
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Babarrunak garrafoietan gordeta
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Oka auzoraino errotara
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika
-
50eko hamarkada, garai tristeak
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio