Su baxua, taloak eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Su baxua nolakoa zen eta han lan egiteko zer material erabiltzen ziren azaltzen du. Irinik ez zegoen garaian, taloak jaten zituzten. Gerra ostean, estraperloan ibili behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Su baxua, taloak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Tabakoa errazionamenduan
Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924)
Zarautz
-
Garia azaroan
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Auzo-erromeriak; gerraosteko egoera
Eulali Madinabeitia (1924)
Aretxabaleta
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Gerraostean goserik ez
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Aramaiora estraperloan
Milagros Ertzilla Arregi (1934)
Arrasate
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak
Paxkuala Kortadi Ormaetxea (1923)
Hernani
-
Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Kontrabandoaren nondik norakoak: garaiak, oztopoak, arriskuak eta tratuak
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun