Su baxua, taloak eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Su baxua nolakoa zen eta han lan egiteko zer material erabiltzen ziren azaltzen du. Irinik ez zegoen garaian, taloak jaten zituzten. Gerra ostean, estraperloan ibili behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Su baxua, taloak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Behiak eta txekorrak
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Gosetea
Inazio Albizuri Etxaniz (1928)
Azpeitia
-
Irin bila ezkutuan joan behar
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Kaletik tripa-truke lanera etorritakoak
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Errazionamendua eta ordaina
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gerra-ostean kaletarrak baserrira lanera janari truke
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Telefonoz jaso estraperloarako abisua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Ibardueroko ekonomatoa
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia