Su baxua, taloak eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Su baxua nolakoa zen eta han lan egiteko zer material erabiltzen ziren azaltzen du. Irinik ez zegoen garaian, taloak jaten zituzten. Gerra ostean, estraperloan ibili behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Su baxua, taloak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean auzoan errotarik ez
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Simona Azpiroz Nazabal (1926)
Berastegi
-
Kaletarrak baserrira lanera janari truke
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Ogi gosea
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Indibidualismoa Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Gerraostean jatekoa nondik atera?
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Ordiziako lantegiak
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa