Su baxua, taloak eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Su baxua nolakoa zen eta han lan egiteko zer material erabiltzen ziren azaltzen du. Irinik ez zegoen garaian, taloak jaten zituzten. Gerra ostean, estraperloan ibili behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Su baxua, taloak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Taloa ogiaren ordez
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Miaketa eta beldurra
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Gerra ondorengo kontuak
Rufina Irazu Amundarain (1923)
Asteasu
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Umetatik arrantzan pantxotan
Rufo Isasti Aizpuru (1936)
Getaria
-
Senideen elkartasuna
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara
-
Jauntxoek derrigortuta abereak saldu behar
Maria Rosario Iradi Abalabide (1933)
Hernani
-
Kontrabandoa
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun