Su baxua, taloak eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Su baxua nolakoa zen eta han lan egiteko zer material erabiltzen ziren azaltzen du. Irinik ez zegoen garaian, taloak jaten zituzten. Gerra ostean, estraperloan ibili behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Su baxua, taloak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Eusebia Etxeberria Amiano (1920)
Gabiria
-
Txekor bila etxera
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Aitarekin harremana ona izan zuten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Elantxoben bagenuen zer jan
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Tren txikiko estraperloa III
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Estraperloa eta errazionamendua
Maria Lourdes Lasarte Dorronsoro (1926)
Donostia
-
Txerria isilka hiltzeko komeriak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain