Su baxua, taloak eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Su baxua nolakoa zen eta han lan egiteko zer material erabiltzen ziren azaltzen du. Irinik ez zegoen garaian, taloak jaten zituzten. Gerra ostean, estraperloan ibili behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Su baxua, taloak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
"Kontrabandisten badia", arroketan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Sagar-lapurretara inguruko baserrietara
Eulogio Alkorta Badiola (1932)
Ondarroa
-
Orduko jatekoa
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Txerriak hazten gose denboran
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta
-
Ogi zuria edo Francoren ogia
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948)
Donostia
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Bernardo Anabitarte Ezeiza (1937)
Donostia
-
Gose garaia, gerraostean
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Etxea alokatu eta ganbarara lotara
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia