Su baxua, taloak eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926) Herria: Aia (Gipuzkoa)
Su baxua nolakoa zen eta han lan egiteko zer material erabiltzen ziren azaltzen du. Irinik ez zegoen garaian, taloak jaten zituzten. Gerra ostean, estraperloan ibili behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Su baxua, taloak eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Aita gerran Bilbon; itzulitakoan panorama zaila Errenterian
Joseba Goñi Galarraga (1935)
Errenteria
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Guardia zibilekin izan zuten arazoa
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Anaia txirlak biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun
-
Eurak goserik ez gose denboran
Maria Igarza Zubiate (1924)
Elorrio
-
Irabazitako diru apurra bestelako jakiak erosteko
Balentina Zabala Etxeberria (1936)
Errenteria
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Kupoa ordaindu behar
Gregorio Biteri Mendieta (1922)
Legutio


