Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Hizlaria(k): Julian Beristain Bereziartua (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Gose denboran artoa eta irina etxean eduki arren gosea pasatzen zuten. Ez zen ehotzen. Urtean behin, udaletxera entregatu behar izaten zuten. Landetako bi auzotarrek baba entregatu ez zutelako Gasteizera eraman zituztela kontatzen du.
Informazio gehiago: Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Ekonomia gerraostean
-
Gosea, razionamentua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Senideen elkartasuna
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Arto zakuekin Hernanira autobusez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Errazionamendu garaia
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Garia Zegamako errotan ehotzen
Kandido Aizpeolea Muñoa (1920)
Zerain
-
Gerraosteko gosea I
Teresa Bengoa Azula (1930) Mari Paz Elorriaga Garitaonandia (1932)
Abadiño
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun
-
Goseari aurre egiteko moduak
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria