Errazionamendurako txanda egitera
Hizlaria(k): Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Errazionamendua tokatzen zenean, goiz joan behar izaten zen txanda hartzera; denda seietan irekitzen bazen, Mariani lauetarako joaten zen. Errazionamendua bi egun lehenago iragartzen zen: non eta noiz emango zen haragia esaten zuten, esaterako.
Informazio gehiago: Errazionamendurako txanda egitera
Ekonomia gerraostean
-
Lana lortzeko karlista izan behar
Franzisko Sorregieta Anzizar ()
Amasa-Villabona
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
"Bittor hojalateruena" denda
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Arabara etxerako gari eta patata bila
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Baserrian goserik ez
Mari Tere Aboitiz Iriarte (1924) Juan Uribarren Atxabal (1924)
Lekeitio
-
Garia konfiskatzen zieten
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Gerraosteko kontrabandoa
Inazio Barandiaran Sukia (1927)
Ataun
-
Gose garaiko menuak eta txerriak
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu