Errazionamendurako txanda egitera
Hizlaria(k): Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Errazionamendua tokatzen zenean, goiz joan behar izaten zen txanda hartzera; denda seietan irekitzen bazen, Mariani lauetarako joaten zen. Errazionamendua bi egun lehenago iragartzen zen: non eta noiz emango zen haragia esaten zuten, esaterako.
Informazio gehiago: Errazionamendurako txanda egitera
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Estraperloa gauean izaten al zen?
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Aitak baserritarrentzat egiten zuen lan
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Tren bidezko kontrabandoa
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Ogi gosea
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Aita, ehun lantegiko arduraduna
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Baserrian goserik ez, kalean bai
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean goserik pasa ez
Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922)
Getaria