Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Rosario Aztiria Plazaola (1939) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Astean behin egiten zen aste guztirako ogia. Kaletik errazionamenduko ogia ekartzen zuten, opil bat bakoitzarentzat, zazpi opil guztira. Rosariok ekartzen zuen ogia kaletik.
Informazio gehiago: Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Imperial lantegieraren gainbehera
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Gobara egitera errekara
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Atxirikatik ekartzen zuten irina gose denboran
Mario Alejandro Ruiz Estebanez (1920)
Bermeo
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Gerraostean baserriko jeneroa entregatu beharra
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Eibarko industria eta Armeria Eskola
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar
-
Nafarroara errotara; kontrabandoa
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia