Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Rosario Aztiria Plazaola (1939) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Astean behin egiten zen aste guztirako ogia. Kaletik errazionamenduko ogia ekartzen zuten, opil bat bakoitzarentzat, zazpi opil guztira. Rosariok ekartzen zuen ogia kaletik.
Informazio gehiago: Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko jeneroa emanarazi
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra denboran, gosea
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Kontrabandoaren nondik norakoak: garaiak, oztopoak, arriskuak eta tratuak
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun
-
Errazionamendua; Michelin-eko ekonomatoa; Gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Ordiziako lantegiak
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Estraperloko irina
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Guardia Zibila baserria erregistratzen
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra ondoren errotara jende asko etortzen zitzaien
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza