Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Rosario Aztiria Plazaola (1939) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Astean behin egiten zen aste guztirako ogia. Kaletik errazionamenduko ogia ekartzen zuten, opil bat bakoitzarentzat, zazpi opil guztira. Rosariok ekartzen zuen ogia kaletik.
Informazio gehiago: Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Eguneko jatorduak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Otxandiora gauez olio bila
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Kontrabandoan
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Gosetea eta kupoa
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Emakume Abertzale Batzaren egoitza frankistek hartuta
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Ogi gosea
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Ezkurrak batzen, gero irinarekin nahasteko
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Gobernuak tabernariei jarritako zergak
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia