Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Hizlaria(k): Rosario Aztiria Plazaola (1939) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Astean behin egiten zen aste guztirako ogia. Kaletik errazionamenduko ogia ekartzen zuten, opil bat bakoitzarentzat, zazpi opil guztira. Rosariok ekartzen zuen ogia kaletik.
Informazio gehiago: Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo egoera: euskararen erabilera; gosea
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar
-
Gerraosteko gosea
Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922)
Donostia
-
Errazionamendua gerraostean
Angela Alberdi Arrillaga (1936) Antonina Alberdi Arrillaga (1925)
Donostia
-
1950. urtera bitarteko gosea
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Soloak ematen zuena jaten zen
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Gerraostean gosea
Domingo Bernas Eguren (1922)
Atxondo
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Alondegira, errazionamendu bila
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain