25 urtera arte, goseak
Hizlaria(k): Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Etxean ez zen egoten jateko nahikorik, baina soldaduskan ondo jan zuela dio. Eibarren apopilo egon zenean, mahaira ateratakoa baino gehiago nahi bazenuen jan, aparte ordaindu behar izaten zen. Ezkondu zenean hasi zela nahikoa jaten dio Fernandok. Bilbotik-eta etortzen omen ziren Otxandiora etxerik etxe ibiltzen ziren eskekoak. Mekoletako errotara bidaltzen zuen amak irin bila. Behirik ez zuten, eta azunbre erdi esnerekin konpondu behar izaten ziren etxean.
Informazio gehiago: 25 urtera arte, goseak
Ekonomia gerraostean
-
Errotak eta garia entregatzea
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Gerra garaian, errotak itxita
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Bateletako tranpak
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua
-
Errazionamendu garaia
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia
-
Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Gerraosteko gosea
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Garia eho eta labesua, gauez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku