25 urtera arte, goseak
Hizlaria(k): Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Etxean ez zen egoten jateko nahikorik, baina soldaduskan ondo jan zuela dio. Eibarren apopilo egon zenean, mahaira ateratakoa baino gehiago nahi bazenuen jan, aparte ordaindu behar izaten zen. Ezkondu zenean hasi zela nahikoa jaten dio Fernandok. Bilbotik-eta etortzen omen ziren Otxandiora etxerik etxe ibiltzen ziren eskekoak. Mekoletako errotara bidaltzen zuen amak irin bila. Behirik ez zuten, eta azunbre erdi esnerekin konpondu behar izaten ziren etxean.
Informazio gehiago: 25 urtera arte, goseak
Ekonomia gerraostean
-
12 urterekin lantegira lanera
Migel Urroz Arrastio (1936)
Oitz
-
Oiloak, artoa eta irina
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Gerrako kontuak; Irun sutan
Iñaxi Oruezabal Martiarena (1924)
Irun
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
Errotako salmentak; estraperloa eta salaketa
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Basoko lana, gogorra: gau eta egun bertan
Joxe Manuel Apalategi Tolosa (1927)
Ataun
-
Etxera itzulitakoan, errazionamendu kartilla
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Mugaz bestaldetik ogia ekartzen
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun


