25 urtera arte, goseak
Hizlaria(k): Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Etxean ez zen egoten jateko nahikorik, baina soldaduskan ondo jan zuela dio. Eibarren apopilo egon zenean, mahaira ateratakoa baino gehiago nahi bazenuen jan, aparte ordaindu behar izaten zen. Ezkondu zenean hasi zela nahikoa jaten dio Fernandok. Bilbotik-eta etortzen omen ziren Otxandiora etxerik etxe ibiltzen ziren eskekoak. Mekoletako errotara bidaltzen zuen amak irin bila. Behirik ez zuten, eta azunbre erdi esnerekin konpondu behar izaten ziren etxean.
Informazio gehiago: 25 urtera arte, goseak
Ekonomia gerraostean
-
Abenturak estraperloan zebilela
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Errazionamendua eta baserriko esnea
Migel Alkaraz Luzuriaga (1942)
Pasaia
-
Tailerrerako materiala kupoaren bidez
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Gerra ostean auzoan errotarik ez
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua eta estraperloa
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Estraperlo kontuak
Jose Aizpurua Murgoitio (1931) Patxi Esteibarlanda Aizpurua (1921)
Elorrio
-
Egun osorako ogi zati bat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Irin bila joaten ziren gauez
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Gerraren kalteak
Juliana Mendizabal Guenetxea (1923)
Berriz