Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Hizlaria(k): Joxe Goñi Urreaga (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, askotan, ilara egin behar izaten zuten janaria jasotzeko. Beraiek nora joan behar izaten zuten haragi bila.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Ekonomia gerraostean
-
Koltxoiak egiteko tela
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Garbigailuaren barruan egiten zuten esnea, herrian banatzeko
Carmen Apellaniz Aizpitarte (1931)
Eibar
-
Astoa oso baliagarria zen. Errazionamenduko tabakoa
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Gerra ostean goserik ez
Pedrotxo Urizberea Emazabel (1922)
Donostia
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea...
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gerraostean, ogiaren gosea
Margari Arrue Amunarraiz (1923)
Hernani
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Gerra ondoren, errazionamendua
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza