Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Hizlaria(k): Joxe Goñi Urreaga (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, askotan, ilara egin behar izaten zuten janaria jasotzeko. Beraiek nora joan behar izaten zuten haragi bila.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Ekonomia gerraostean
-
"Txuskoa" eta labesua
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Sagar-lapurretan Matxaria inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Errotak itxita zeuden garaian, Aranoko errotara joandakoa
Miel Arrieta Bideburu (1931)
Urnieta
-
Errazionamenduko "olioa"
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Baserritarren elkarlana
Ramoni Mujika Imaz (1931)
Astigarraga
-
Osabak ekarritako irina
Mariasun Elosegi Kortadi (1925)
Donostia
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Larre motzean haziak
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain
-
Estraperloko jeneroaren prezioa
Simona Maiz Labaka (1927) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil