Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Hizlaria(k): Joxe Goñi Urreaga (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, askotan, ilara egin behar izaten zuten janaria jasotzeko. Beraiek nora joan behar izaten zuten haragi bila.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Ekonomia gerraostean
-
Indaba, garia eta artoa udaletxera entregatu behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Zezina, gatzez kontserbatutako haragia
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Errazionamendua
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Txokolatea baino ogia nahiago
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Patxi Pagola Ibarrola (1933)
Urnieta
-
Txirrindularia estraperloan
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
Trenean garia ez harrapatzeko egindakoak
Justo Camino Ibargoien (1930)
Usurbil