Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Hizlaria(k): Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Arto-irina Villabonan zegoen errota batean lortzen zuten. Amak taloak egiten zituen. Errazionamenduko ogia. Michelinek ekonomatoa jarri zuen. Azukre eta olioaren eskasia zegoen. "El Rich" gozotegia.
Informazio gehiago: Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Kafe-garraioan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerra denboran, gosea
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Luzuriagan lanean hasi eta utzi
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Ogia erostea ere ez zen libre
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean gosea
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Gerraostean ez zuten goserik izan
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Baserrian, lan asko eta diru gutxi
Txomin Garmendia Galarza (1934)
Berrobi


