Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Hizlaria(k): Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Arto-irina Villabonan zegoen errota batean lortzen zuten. Amak taloak egiten zituen. Errazionamenduko ogia. Michelinek ekonomatoa jarri zuen. Azukre eta olioaren eskasia zegoen. "El Rich" gozotegia.
Informazio gehiago: Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Gerra osteko urte miserableak
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Errazionamendua
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Gari bila Arabara
Kandido Aizpeolea Muñoa (1920)
Zerain
-
Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Gerraostean, baserri eta lursail gutxi zen herrietan miseria
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Errota
Justina Kareaga Gojenola (1928)
Aulesti
-
Kontrabandoari muga zabalik
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Paretako karea zupatzetik korrokoi osoa janda asetzera
Mari Kruz Urkizu Sarasua (1932)
Lezo