Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Hizlaria(k): Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Arto-irina Villabonan zegoen errota batean lortzen zuten. Amak taloak egiten zituen. Errazionamenduko ogia. Michelinek ekonomatoa jarri zuen. Azukre eta olioaren eskasia zegoen. "El Rich" gozotegia.
Informazio gehiago: Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Ekonomia gerraostean
-
Janaria, gordeka
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Kontrabando kontuak
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Merkatura gerra ostean
Donato Ibarguren Unanue (1920)
Bergara
-
Nolakoa zen Matxonea
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Arroketako kontrabandistak
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu garaian, babak marmitean ezkutatuta
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Marianista ikasketak
Juan Leibar Guridi (1926)
Arrasate