Errazionamendua; Michelin-eko ekonomatoa; Gozotegia
Hizlaria(k): Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Arto-irina Villabonan zegoen errota batean lortzen zuten. Amak taloak egiten zituen. Errazionamenduko ogia. Michelin-ek ekonomatoa jarri zuen. Azukre eta olioaren eskasia zegoen. "El Rich" gozotegia.
Informazio gehiago: Errazionamendua; Michelin-eko ekonomatoa; Gozotegia
Ekonomia gerraostean
-
Oso diru gutxi jantzietarako ere
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Gerra garaian ez ziren konturatzen zer ari zen gertatzen
Felixa Izagirre Agirregabiria (1929)
Astigarraga
-
Lagunekin jatekoa trukatzen; herriko txokolategileak
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Amak ogia ekartzen zuen gona azpian
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Errazionamenduko haragia jasotzeko ilara
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Estraperloan abere sendoa behar
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Errotara bizikletan
Pedro Eriz Arbulu (1925)
Elorrio
-
Epeleko errotara
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Aitari loteria tokatu zitzaionekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
1940-50eko gosetean 'Caritas'ekin behartsuei laguntzen
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain