Hautsekin egindako tortilla
Hizlaria(k): Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Babarrunak eta berdura jaten zen asko. Arroza. Arrautzak. Tortilla bejetala, hautsekin egindakoa, gerra ostean. Olioaren ordezkoa.
Informazio gehiago: Hautsekin egindako tortilla
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Oso diru gutxi jantzietarako ere
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Soldadutzan ardoa eta kakahueteak
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Estraperlo kontuak
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia
-
Garraioan eta estraperloan
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
"Tren txiki"ak salbatu zuen Andoain
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Tripa ederki jaisten zen, gerra ondoan
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani