Hautsekin egindako tortilla
Hizlaria(k): Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Babarrunak eta berdura jaten zen asko. Arroza. Arrautzak. Tortilla bejetala, hautsekin egindakoa, gerra ostean. Olioaren ordezkoa.
Informazio gehiago: Hautsekin egindako tortilla
Ekonomia gerraostean
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Errotara gauez
Jose Mari Amantegi Aresti (1926)
Durango
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Errazionamendua
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendu garaia
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Laranja-azalak eta gutiziak
Pakita Eizagirre Arruti (1933) Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Estraperloan
Martzelina Kalzakorta Zenarruzabeitia (1931)
Mutriku
-
Gerraostean zaku-prizkinekin nahastutako ogia
Gregori Ajuriagojeaskoa Loroño (1913)
Muxika