Hautsekin egindako tortilla
Hizlaria(k): Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Babarrunak eta berdura jaten zen asko. Arroza. Arrautzak. Tortilla bejetala, hautsekin egindakoa, gerra ostean. Olioaren ordezkoa.
Informazio gehiago: Hautsekin egindako tortilla
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
'Auxilio Social'
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Gose garaian katuak harrapatzen zituzten jateko
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Estraperloa; bizkaitarrak Gipuzkoara eta alderantziz
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Guardia Zibila etxea arakatzen
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Baserriak asko lagundu zien gerra denboran
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Soldaduskan ogi faltarik ez
Jose Azpeitia Otaño (1924)
Zarautz