Hautsekin egindako tortilla
Hizlaria(k): Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Babarrunak eta berdura jaten zen asko. Arroza. Arrautzak. Tortilla bejetala, hautsekin egindakoa, gerra ostean. Olioaren ordezkoa.
Informazio gehiago: Hautsekin egindako tortilla
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondoko gosea
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Garia entregatu behar
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Estraperloko irin bila errotara
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra ondoan familia guztiak estu bizi ziren
Jabier Larralde Ustariz (1927)
Baztan
-
Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Julian Beristain Bereziartua (1928)
Azpeitia
-
Errotak itxi eta jendea argaldu
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Garia, artoa eta morokilak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Kapritxorik ez
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Errazionamenduko ogia
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar