Hautsekin egindako tortilla
Hizlaria(k): Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Babarrunak eta berdura jaten zen asko. Arroza. Arrautzak. Tortilla bejetala, hautsekin egindakoa, gerra ostean. Olioaren ordezkoa.
Informazio gehiago: Hautsekin egindako tortilla
Ekonomia gerraostean
-
Babarrunak ezkutatzen
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Txerria isilka erretzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Estraperloa
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Dendak eta errazionamendua
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Kontrabandoa herriko komentuan
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Gerra garaiko bizipenak
Antoni Elkorobarrutia Gallastegi (1924)
Elgeta
-
Gose garaian, baserritarren laguntza
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Errazionamendua
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Gerra osteko errazionamenduaren astindua
Martin Aranburu Artano (1926)
Andoain