Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerra garaian gosea egon zen. Eurak kale-baserrikoak ziren eta nahiko ondo. Hala ere, entregatu egin behar izaten zen etxeko generoa. Gero, dena estraperloan. Izeben arropa dendan baserrietako arrautzak gordetzen zituzten karetan eta gero Donostiara eraman saltzera. Orduko kontuak.
Informazio gehiago: Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Ekonomia gerraostean
-
Gisu-labeak eta txondorrak
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Abere-hiltzea isilpean
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Baserriari esker, goserik ez
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Errazionamendua
Serafin Ruiz Sagasti (1923)
Gernika-Lumo
-
Patata, erremolatxa eta arbia
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Rezolako errazionamendua
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Aita kontrabandoan eta kontrabandoaren arriskuak
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia