Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerra garaian gosea egon zen. Eurak kale-baserrikoak ziren eta nahiko ondo. Hala ere, entregatu egin behar izaten zen etxeko generoa. Gero, dena estraperloan. Izeben arropa dendan baserrietako arrautzak gordetzen zituzten karetan eta gero Donostiara eraman saltzera. Orduko kontuak.
Informazio gehiago: Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Ekonomia gerraostean
-
Eibartar errefuxiatuak etxean
Placida Azpitarte Egia (1915)
Berriz
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Gerraostean goserik ez
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua eta ordaina
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Haziendarekin kontrabandoan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errotak itxi eta garia kendu
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Kontrabandoa eta klandestinitatea Hendaian
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Koltxoiak egiteko tela
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Gerraostean eskasia eta premiak laster agertu ziren
Josefina Agirre Urizar (1927) Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango