Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerra garaian gosea egon zen. Eurak kale-baserrikoak ziren eta nahiko ondo. Hala ere, entregatu egin behar izaten zen etxeko generoa. Gero, dena estraperloan. Izeben arropa dendan baserrietako arrautzak gordetzen zituzten karetan eta gero Donostiara eraman saltzera. Orduko kontuak.
Informazio gehiago: Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Ekonomia gerraostean
-
Errotako menda entregatu behar
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Ogia ezkutuan egiten
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Aita gerran eta beraiek Bizkaiko hainbat herritan
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Errazionamendua
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Portugesak pasatzeko kontrabandoa
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Baserrian ez zuten goserik
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Errazionamendu garaian errotara ezkutuan
Miren Astibia Olaiz (1925)
Errenteria


