Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara

Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara Gerra garaian gosea egon zen. Eurak kale-baserrikoak ziren eta nahiko ondo. Hala ere, entregatu egin behar izaten zen etxeko generoa. Gero, dena estraperloan. Izeben arropa dendan baserrietako arrautzak gordetzen zituzten karetan eta gero Donostiara eraman saltzera. Orduko kontuak.

Hizlaria(k): Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Herria: Zumaia (Gipuzkoa)

Gerra garaian gosea egon zen. Eurak kale-baserrikoak ziren eta nahiko ondo. Hala ere, entregatu egin behar izaten zen etxeko generoa. Gero, dena estraperloan. Izeben arropa dendan baserrietako arrautzak gordetzen zituzten karetan eta gero Donostiara eraman saltzera. Orduko kontuak.

Informazio gehiago: Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara

Ekonomia gerraostean