Gerraosteko errazionamendua
Hizlaria(k): Encarna Yarza Zendoia (1915) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Errazionamendua. Boniatoak. Hiru kategoria zeuden; okerrena 'primera' zen (jan gutxien jasotzen zuena). Ogia gogorra zen. Haragia ere errazionatuta zegoen. Kartila zuten. Dendara joaten ziren janaria erostera. Kafearen ordezkoa egiten zuten, artoa edo garia labean erreta.
Informazio gehiago: Gerraosteko errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Baserriko jeneroa udaletxean entregatu behar
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Gauez, errotara
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Elantxoben bagenuen zer jan
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Ogi gabe etxera
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Estraperloko ogia eta patata
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia