Gerra ondoko elikadura
Hizlaria(k): Maritxu Arbelaitz Arruabarrena (1926) Herria: Irun (Gipuzkoa)
Taloak egiten zituzten gerra ondoan. Ez zuten goserik pasa, etxean baratzea baitzuten. Orduan zer jaten zuten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra ondoko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Mutil koskorra zenean Irurara joaten zen gauez irina eramatera
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Gerraostean errazionamendua; Mujika gozo-denda
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Gose garaian, taloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
"Baserritarrak aza-txurtenak janda ere egongo dituk"
Guadalupe Salaberria Lopetegi (1918)
Lezo
-
Kontrabandoko tabakoa
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Gariaren zati bat eman beharra
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Gerraostean, baserriko jeneroa entregatu behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo