Gerra ondoko elikadura
Hizlaria(k): Maritxu Arbelaitz Arruabarrena (1926) Herria: Irun (Gipuzkoa)
Taloak egiten zituzten gerra ondoan. Ez zuten goserik pasa, etxean baratzea baitzuten. Orduan zer jaten zuten aipatzen du.
Informazio gehiago: Gerra ondoko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Gauez ezkutuan Larruskaingo errotara
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Bezeroak gordelekura
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Tabako errazionamendua
Leandro Iraeta Elgarresta (1928)
Zumarraga
-
Goserik ez du oroitzen
Maria Jesus Huizi Narbarte (1939)
Pasaia
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Errazionamendua
Miren Zuazabeitia Herrasti (1930)
Aretxabaleta
-
Gerra garaia nahiko ondo pasa zuten
Mertxe Arruti Abendibar (1931)
Zarautz
-
Beasaingo fabrikak ekarritako dirua
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia


