Errazionamendu garaiko ogi beltza
Hizlaria(k): Angeles Arantzeta Alberdi (1917) Maria Luisa Arantzeta Alberdi (1919) Herria: Elgeta (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa baina ogi beltza jaten zuten, errazionamendukoa, eta jan ezinezkoa omen zen. Errazionamendua jarri zenean, Maria Luisa eta Angelesen etxean "gorriak" zirelako ez zieten ematen.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Errenteriatik Nafarroako baserrietara jateko eske
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Errotarria eta irina
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Soldaduak etxea errebisatzera pasatzen
Albina Arregi Urbieta (1910)
Azpeitia
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Taberna giroa eta emakumeak
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Ogi klaseak
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua