Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Soldatak eta estraperloa
Pello Iribar Perurena (1924)
Amasa-Villabona
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Errazionamendua eta errotak zarratuta. Doktrina euskaraz eta erdaraz
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Babarrunak garrafoietan gordeta
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gerraostean babarruna ezkutatzen, ez entregatzearren
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Papelerako lana
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Sarramentara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Gerra garaian, patatak egunero
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate