Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Baserritik lantegira
Eustakio Barandiaran Elorza (1933)
Eskoriatza
-
Gerra garaian Donostian babes
Maite Munarriz Cordero (1928)
Lezo
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Kaiko bainuak, almejak biltzen
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Beizamara irin bila
Jon Ezeiza Areitioaurtena (1936)
Donostia
-
Benetako gosea
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean patata soro berriak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio