Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Betelura bizikletaz, haragi bila
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendua eta errotak zarratuta. Dotrina euskaraz eta erdaraz
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Artoa eta babarrunei esker ez zuten goserik pasa
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Mugalariak eta kontrabandistak
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Garia Arabatik estraperloan
Markox Madinabeitia Yarza (1924)
Oñati
-
Gerraostean Eibarrera itzulera
Asun Anguera Illarramendi (1928)
Eibar
-
Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Milagros Zeberio Aranburu (1921)
Hernani
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Goseak ostera bultzatu zuen jendea
Joxe Bixente Etxabe Arregi (1922)
Arrasate
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati


