Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Gose denboran estraperloa
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Oiloak, artoa eta irina
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Merkatura iristeko karreteroari ordaindu
Lesmes Mujika Mitxelena (1931)
Zizurkil
-
Gose garaia; kontrabandoa
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Miguel Elosegi Aldasoro (1933)
Tolosa
-
Gerraostean emakumeek zerbitzu soziala egin beharra
Miren Azkarate Villar (1955)
Donostia
-
Antiguako kuartelean estutasun ederrak
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gose garaian, artoa xehetzeko makina
Felix Zubia Arana (1931)
Arrasate
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Guardiaz inguratuta, kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia