Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Angulen kontrabandoan: 15 kilo sabelaldean
Maria Goikoetxea Kanpandegi (1927)
Hondarribia
-
Eskuzko errota
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra osteko egoera Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Oliorik ez eta irina ere gutxi
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Nahiago hotza pasa, besteren egurra hartu baino
Seberiana Areizaga Beain (1937)
Urretxu
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño
-
Kamioi piezen kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia