Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Frankistek irin-errota guztiak itxi zituzten Gipuzkoan
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Estraperloan ibilitakoa
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Gerraosteko miseria
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Arrazionamendu-kartilla
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Bi urte Cadizen soldadutzan
Rufo Isasti Aizpuru (1936)
Getaria
-
Kalean, gosea; baserrian, lana
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Kanpoan gauzak merkeago
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Etxean garia urri eta artoa ugari
Imanol Arregi Zubizarreta (1935)
Azpeitia