Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko errazionamendua eta etxeko gaiak entregatu beharra
Milagros Ugalde Lezeta (1920)
Eskoriatza
-
Karlistek banatzen zituzten errazionamenduko elikagaiak
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Gose garaiak
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Meta barruan ezkutatutako babarruna usteldu zitzaien
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Gerrak ekarritako komeriak
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Bisigua Hendaiara eramaten, ezkutuan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Errazionamendu sasoiko trukeak
Pedro Mari Armendariz Zubizarreta (1938)
Eskoriatza
-
Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Baserrian bizitzea abantaila bat zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Garia eta artoa baserrian, errotara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo