Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Militarren terrenoetan landatutakoa azokan saltzen zuten
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Tren bidezko kontrabandoa
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Produkziorik ezin hartu eta udaletxean entregatu behar!
Manuel Ormazabal Sasiain (1942)
Lasarte-Oria
-
Errotara ezkutuan joatean pasatako beldurrak
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Errotako menda entregatu behar
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Bartzelonan guardiek kontrabandoaz harrapatu zutenekoa
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Ezkutuka lortu behar ogia
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara