Soloak ematen zuena jaten zen
Hizlaria(k): Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929) Herria: Ibarrangelu (Bizkaia)
Garia eta artoa ereiten ziren. Bertoko patata gutxi egon zen. Gerra ostean patata beltza ekarri zieten, alemaniarra edo. Tomatea eta piperra egoten ziren, baina tomate gordinik ez zen jaten, egindakoa bai. Ogia eta artoa ez zen falta, baina errotara joan behar izaten zen. Ibarrangelun, bi errota zeuden artoa ehotzeko, eta gariarentzako bat.
Informazio gehiago: Soloak ematen zuena jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Soroetan kaletarrek lapurretak egiten zituzten
Anastasio Balerdi Beloki (1933)
Amezketa
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Isasiko errotara gauez eta ezkutuan
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Guardia Zibila ogi bila Antzuolara
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Papelerako lana
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Kontrabandoa
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria


