Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Hizlaria(k): Milagros Zeberio Aranburu (1921) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gerraostean patata, taloa eta bestelakoak bazituzten baserrian eta ez zuten gose handirik pasatu. Argentinatik bidalitako irinarekin, pasatutakoarekin, borona egiten zen, ogi moduko bat. Haragia ere Argentinatik ekartzen zuten errazionamendurako.
Informazio gehiago: Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Gerraostean, Eibarren lanak gora
Candido Eguren Zabarte (1906)
Eibar
-
Egun osorako ogi zati bat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra garaian errotak prezintatuta
Lazaro Garate Aristondo (1927)
Zestoa
-
Gerra ostean lapurreta asko
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Errotan estraperloan
Sebastian Ituarte Aranbarri (1938)
Mutriku
-
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
-
Errotara gauez eta beldurrez
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Gose garaia
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Gerra ostean sagar txortenak eta laranja azalak jateko prest
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain