Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Hizlaria(k): Milagros Zeberio Aranburu (1921) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gerraostean patata, taloa eta bestelakoak bazituzten baserrian eta ez zuten gose handirik pasatu. Argentinatik bidalitako irinarekin, pasatutakoarekin, borona egiten zen, ogi moduko bat. Haragia ere Argentinatik ekartzen zuten errazionamendurako.
Informazio gehiago: Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Ekonomia gerraostean
-
Oiartzungo errotara
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Txerriaren odola hartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Gosea eta hotza, gerraostean
Itziar Arzelus Arrieta (1928)
Donostia
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Zergak saihesteko trikimailuak
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Ogi barik gosea ezin kendu
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Garai batean, laguntasun handiagoa zegoen
Bittori Arruti Aburuza (1937)
Lasarte-Oria
-
Gauez errotara zorroarekin
Claudio Egidazu Gongeta (1925)
Elorrio