Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Hizlaria(k): Pako Lizarraga Peña (1935) Herria: Hondarribia (Gipuzkoa)
Arrebak taberna izan zuen, baina garai batzuetan irinarekin arazoak izaten zituzten. Orduan errotara joateko nola moldatzen ziren azaltzen du. Lehen txekorra hiltzea ez zen libre, eta ezkutuan egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Ekonomia gerraostean
-
Goserik ez zuten pasatu
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Soldaduekin ikasi erretzen
Jesus Furundarena Goenaga (1924)
Mutriku
-
Errazionamendua
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Ogi zuria edo Francoren ogia
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948)
Donostia
-
Garia eta indabak entregatu behar
Cipriano Diaz de Mendibil Biteri (1924) Garbiñe Diaz de Mendibil Biteri (1932)
Legutio
-
Estraperloko merkantzia gainean
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Olibet gaileta-fabrikako gaileta bila
Xebastiana Agirre Telletxea (1927)
Lezo