Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Hizlaria(k): Pako Lizarraga Peña (1935) Herria: Hondarribia (Gipuzkoa)
Arrebak taberna izan zuen, baina garai batzuetan irinarekin arazoak izaten zituzten. Orduan errotara joateko nola moldatzen ziren azaltzen du. Lehen txekorra hiltzea ez zen libre, eta ezkutuan egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Ekonomia gerraostean
-
“Heil, Hitler” goserik ez pasatzeko
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Uztaren parte bat entregatu behar
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Gerraostean errazionamendua; Mujika gozo-denda
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Gerraosteko gosetea
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Estraperloa
Antonia Mendiola Larrañaga (1921)
Etxarri Aranatz
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
Gerraostean goseari aurre egin behar
Adoracion Zubiaurre Arozena (1922)
Zarautz
-
Gerraosteko gosea
Edurne Ansorregi Lopez (1935)
Mutriku
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Kontrabandoan hasteko proposamenari uko
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani