Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Hizlaria(k): Pako Lizarraga Peña (1935) Herria: Hondarribia (Gipuzkoa)
Arrebak taberna izan zuen, baina garai batzuetan irinarekin arazoak izaten zituzten. Orduan errotara joateko nola moldatzen ziren azaltzen du. Lehen txekorra hiltzea ez zen libre, eta ezkutuan egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Ekonomia gerraostean
-
Artzain frantses batekin mendian galduta
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Ogi gosea errazionamendu garaian
Elias Galartza Aranguren (1935)
Aramaio
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Gose garaia; errazionamendua
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Txori-habi bila
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar


