Etxeko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia, labesuan. Astean behin egiten zen ogia. Kaleko ogia errazionamenduan zegoen, eta ez zen jateko modua izaten.
Informazio gehiago: Etxeko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Estrapeloa eta gosea
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Ogi barik gosea ezin kendu
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Goserik ez, baina inbidia bai
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Muga
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Txekorrak estraperloan erosi eta saltzen
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Gerra osteko miseria
Tere Arregi Letamendi (1932)
Arrasate
-
Bizikletak estraperloan
Antonio Goikoetxea Beobide (1917)
Hernani