Etxeko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia, labesuan. Astean behin egiten zen ogia. Kaleko ogia errazionamenduan zegoen, eta ez zen jateko modua izaten.
Informazio gehiago: Etxeko ogia
Ekonomia gerraostean
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo
-
Gerraostean goserik ez
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Gerra ostean goserik ez
Maria Dolores Kalonje Lizarazu (1930)
Donostia
-
Olio botilaren disgustua
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Komitera eta jantoki sozialera jatera
Jesus Gangoiti Asla (1935) Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo
-
Estraperloan Arabara
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Errotak itxita zeuden garaian, Aranoko errotara joandakoa
Miel Arrieta Bideburu (1931)
Urnieta
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Baserritik kanpo lanean
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra