Etxeko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia, labesuan. Astean behin egiten zen ogia. Kaleko ogia errazionamenduan zegoen, eta ez zen jateko modua izaten.
Informazio gehiago: Etxeko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Mugatik jendea pasatzea arriskutsu
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Ama, arropa garbitzen eta egurra saltzen
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Ogi zuria kontrabandoan
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Errotak itxita
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Estraperlokoa zen ia dena
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Gerraostean eskekoak baserrira
Aulesti
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Errazionamendua, ogi-gosea eta gerrako ihesa
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi