Etxeko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia, labesuan. Astean behin egiten zen ogia. Kaleko ogia errazionamenduan zegoen, eta ez zen jateko modua izaten.
Informazio gehiago: Etxeko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Eibarrera lanera
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Zuaznabarreko errotako amona
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
Arabatik estraperloa
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Garia ehotzera Antzuolara
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Nola ereiten zenuten?
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gerra sasoian errotak zarratuta
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Labea bai, baina irinik ez
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun