Etxeko ogia
Hizlaria(k): Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia, labesuan. Astean behin egiten zen ogia. Kaleko ogia errazionamenduan zegoen, eta ez zen jateko modua izaten.
Informazio gehiago: Etxeko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia; errazionamendua
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Lana lortzeko karlista izan behar
Franzisko Sorregieta Anzizar ()
Amasa-Villabona
-
"Kontrabandisten badia", arroketan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Goizuetaraino astoarekin errotara
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Ullastresen ekonomia plana
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra ostean esnearen ordez ura; "morokillua"
Iñaki Arregi Moraza (1927)
Andoain
-
Simaurra sororako
Klaudio Jaio Onaindia (1937)
Ziortza-Bolibar
-
Gerraosteko errazionamendua
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
25 urtera arte, goseak
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Errotak itxi eta garia kendu
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata