Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Hizlaria(k): Luix Otxotorena Ollokiegi (1928) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Osabak irin asko ekartzen zion Luixen familiari. Etxean zer jaten zuten eta nola prestatzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Ekonomia gerraostean
-
Paretan zuloa, paketeak gordetzeko
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Goserik ez du oroitzen
Maria Jesus Huizi Narbarte (1939)
Pasaia
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Janaria, gordeka
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gosea gerra garaian
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Eguneroko janaria gerra ostean
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Olio botilaren disgustua
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Errazionamendua gogoratzen du
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio


