Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Hizlaria(k): Luix Otxotorena Ollokiegi (1928) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Osabak irin asko ekartzen zion Luixen familiari. Etxean zer jaten zuten eta nola prestatzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Ekonomia gerraostean
-
Txahalen prezioa ezberdina Gipuzkoan eta Bizkaian
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Esnea angulekin ordaindu
Karmele Kortajarena Bilbao (1930)
Bilbo
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Animalia hilketa kontrolatua
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Janaria, olioa eta estraperloa
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Errazionamendua, estraperloa eta erregistroak
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Labeko sua, ogia
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika