Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Hizlaria(k): Luix Otxotorena Ollokiegi (1928) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Osabak irin asko ekartzen zion Luixen familiari. Etxean zer jaten zuten eta nola prestatzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Ekonomia gerraostean
-
Eibarko damaskinatuaren urte goxoak
Fernando Echebarría Unamuno (1927)
Eibar
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Bizikletan kalera eta Antzuolara esnea edo arto-irina garraiatuz
Margarita Plazaola Murua (1927)
Urretxu
-
Errotak estraperlo garaian
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
3. mailako hileta
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Garai bateko gosea
Maria Luisa San Sebastian Larraza (1947)
Orio
-
Idiak eta behorrak kontrabandoan
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Estraperloko jeneroaren prezioa
Simona Maiz Labaka (1927) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Bakailaoa deskargatu, eta bat kolkora
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo


