Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Hizlaria(k): Luix Otxotorena Ollokiegi (1928) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Osabak irin asko ekartzen zion Luixen familiari. Etxean zer jaten zuten eta nola prestatzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Ekonomia gerraostean
-
Diru gutxi eta gose handia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia
-
Goseak jota jatekoa edonondik lortu beharra
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Abereengatik domeketan ere lan
Miren Ensunza Valier (1934)
Errigoiti
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Txiroak laguntzen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu
-
Esnearen kipurra amaren dultzea baino nahiago
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Eskekoak baserrira; errazionamendua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku
-
Errazionamenduaren beharrik ez Eguzkitzan
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Gerra aurreko automobilak
Patxi Mugerza (1936)
Donostia