Bezeroekin gertuko harremana II: baserritarrak
Hizlaria(k): Maribi Arregi Zufiria (1943) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Janztetxe moduan erabiltzen zuten denda bezero batzuek. Polainak eta abarkak kendu, eta zapatak jantzi. Errazionamendu kartila. Baserrietan dirurik ez zegoen, baina janaria bazuten: babarruna, gazta, arrautzak... Garaikoetxea gozotegikoek arrautzak erosten zizkieten karean sartzeko. Pastel Peregrinoren formula nork daukan. Baserritarrek trukea egiten zuten, eta ordaintzeko larri ibiltzen ziren.
Informazio gehiago: Bezeroekin gertuko harremana II: baserritarrak
Ekonomia gerraostean
-
Amonaren denda
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Imperial lantegieraren gainbehera
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
"Txaperoak" etortzen ziren etxeak eta zaldi-karroak miatzera
Bartolo Etxabe Oliden (1928)
Zumaia
-
Trabajadoreak
Tiburtzio Aranburu Lekuona (1925) Faustino Galdos Arbide (1934) Juan Galdos Arbide (1924) Santos Mitxelena Aranguren (1931)
Oiartzun
-
Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Iñaki Alberdi Arruti (1934)
Azpeitia
-
Gerraostean, lanean eta ikasten
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Iltzezko botak kendu soinurik ez egiteko
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Gerra osteko elikadura
Rita Larrea Lopetegi (1930)
Lezo
-
"Hik ez dakan Tifus, hik dakan trip-huts!"
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria