Errotak zarratuta; garia eta artoa entregatu beharra
Hizlaria(k): Andone Bidaguren Bilbao (1927) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Gerraostean, errota denak zarratu zituzten, baina gauez tranpa egiten zuten: prezintua kendu eta zabaldu. Arratzura joaten ziren goizaldeko orduetan. Egunez, Lagako errotara joaten ziren astoz. Taloa, morokila eta ogia egiten zuten. Gainera, garia, artoa, patata... herrira entregatu behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Errotak zarratuta; garia eta artoa entregatu beharra
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Zergak saihesteko trikimailuak
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Arroniztik olioa estraperloan
Antonio Larrañaga Larrañaga (1931)
Zarautz
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Barnetegian, goseak
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Abadeari garia erosi behar
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Babarruna entregatu behar
Juanita Txintxurreta Ugalde (1932)
Donostia


