Garagar kafea
Hizlaria(k): Abelintxu Olano Olibares (1932) Herria: Ubide (Bizkaia)
Garagarra edo oloa zartaginean erre, kafe ehogailuan eho, eta kafearen antzeko zerbait prestatzen zuten. Benetako kafea San Juanetan-edo probatzen zuten. Azukrea jaten ikasi gabe zeudenez, haren ezak ez zituen larritzen. Ardoa bidetik garraiatuz gero, zergak ordaintzen ziren. Estraperloa mendiz egiten zuten.
Informazio gehiago: Garagar kafea
Ekonomia gerraostean
-
Murgako errotara gauez
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Errazionamenduan "primera" mailakoak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Gose garaiko ohiturak barru-barruan
Josu Alberdi Arregi (1936)
Zarautz
-
Ordiziako lantegiak
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Iñaki Alberdi Arruti (1934)
Azpeitia
-
Irin-fabrikan ehuneko bat kentzen zuten irina ehotzearren
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Aizpurutxoko errotan garia eho eta etxerako ogia egiten zuten
Elias Lete Larrañaga (1940)
Azkoitia
-
Kartila eta razionamendua; estraperloa
Begoña Aranzadi Manterola (1935)
Usurbil
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga