Gerraostean goserik ez
Hizlaria(k): Juanita Gangoiti Etxebarria (1923) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Estraperloko produktuak errazionamendua banatzen zen tabernetan ere egoten ziren. Taloa, indaba, barazkiak eta frutak etxean beti izaten zituzten. Hirietatik etortzen zitzaizkien etxera irin eske. Beste errotariekin ondo moldatzen zen aita.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez
Ekonomia gerraostean
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra garaiko inauteriak
Xabier Garikano Solabarrieta (1931)
Tolosa
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Errazionamenduan bakoitzarentzako opil bat
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Taberna eta denda gerra aurretik, gerra garaian eta ostean
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gerra osteko miseria gogorra
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Errazionamenduaz gain, janaria lortzeko bideak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa