Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Nikolas Ormazabal Ormazabal (1926) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Zumarragan saltzen zuten ogia eta baita Brinkolako baserrietan ere. Errazionamendu garaian pisu jakin batera iritsi behar izaten zuen ogiak.
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Errotak estraperlo garaian
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Gerraostean erreketeek ardiak kendu
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Goseak jota jatekoa edonondik lortu beharra
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Goseari aurre egiteko moduak
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Aitaren jaiotetxea estraperlo etxea
Maritxu Barrutia Totorikaguena (1920)
Markina-Xemein
-
Gerra hasiera eta gerra ostea
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Kapritxorik ez
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Errazionamenduko ogia eta okindegiak
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona