Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Nikolas Ormazabal Ormazabal (1926) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Zumarragan saltzen zuten ogia eta baita Brinkolako baserrietan ere. Errazionamendu garaian pisu jakin batera iritsi behar izaten zuen ogiak.
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Gerra denboran txokolatea erosteko ilaran
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Errazionamenduko "olioa"
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Etxez etxeko saltzaileak eta eskekoak
Inaxi Altuna Etxeberria (1941)
Donostia
-
Gauez errotara zorroarekin
Claudio Egidazu Gongeta (1925)
Elorrio
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Garia ehotzera Elorriora
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Kontrabandoan puxka bat ibilia
Luis Iribarren (1928)
Erroibar