Errazionamenduko ogia
Hizlaria(k): Nikolas Ormazabal Ormazabal (1926) Herria: Legazpi (Gipuzkoa)
Zumarragan saltzen zuten ogia eta baita Brinkolako baserrietan ere. Errazionamendu garaian pisu jakin batera iritsi behar izaten zuen ogiak.
Informazio gehiago: Errazionamenduko ogia
Ekonomia gerraostean
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
Gernika erre zuten egunaz
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Egurra eta ikatza; errazionamendua
Antxoni Etxarri Gereño (1932)
Pasaia
-
Garia entregatzea
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Beheko sua; gerra ostean, boniatoa
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Gerra ostean jendea eskean
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Garia ehotzera Antzuolara
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Perretxikoak bai, baina oliorik ez
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura