Errazionamendua
Hizlaria(k): Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Gerra ondoren, gose handia pasa zuten. Errazionamendu kartila izaten zuten. Errazionamendu garaian, taloa eta "zuztopila" jaten zuten, ogirik ez zegoelako. Nola egiten ziren azaltzen dute, eta erabiltzen zituzten tresnak.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Astoarekin Nafarroara
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Txerria hiltzen zutenean
Asentxio Sarriegi Asteasuinzarra (1936)
Donostia
-
Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Garia entregatu beharra
Isabel Kerejeta Garmendia (1916)
Legazpi
-
Gerraostean, artoa azukrearekin eta esnearekin
Manoli Zabalegi Aristimuño (1933)
Astigarraga
-
Aitari estraperloan gertatutako pasadizoak
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Gerraostean errazionamendua; Mujika gozo-denda
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Nafarroara patata bila
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia