Errazionamendua
Hizlaria(k): Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Gerra ondoren, gose handia pasa zuten. Errazionamendu kartila izaten zuten. Errazionamendu garaian, taloa eta "zuztopila" jaten zuten, ogirik ez zegoelako. Nola egiten ziren azaltzen dute, eta erabiltzen zituzten tresnak.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Bidanira errazionamendu bila
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Gerraosteko gosea
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Menditik egurra ekartzeko zailtasunak
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Kontrabandoko ogia; desagertutako baserriak
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Baserriko produktuengatik zergak ordaindu beharra
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Baserrian goserik ez
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Tabakoa bai, baina drogarik ez kontrabandoan
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo