Errazionamendua
Hizlaria(k): Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Gerra ondoren, gose handia pasa zuten. Errazionamendu kartila izaten zuten. Errazionamendu garaian, taloa eta "zuztopila" jaten zuten, ogirik ez zegoelako. Nola egiten ziren azaltzen dute, eta erabiltzen zituzten tresnak.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Euskara debekatua eta errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Estraperloko gaiekin egiten ziren tranpak
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Garia eho eta labesua, gauez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Abadeari garia erosi behar
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Mundakako erregaterak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Errazionamenduaren alderdi administratiboa
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar


