Errazionamendua
Hizlaria(k): Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932) Herria: Etxarri Aranatz (Nafarroa)
Gerra ondoren, gose handia pasa zuten. Errazionamendu kartila izaten zuten. Errazionamendu garaian, taloa eta "zuztopila" jaten zuten, ogirik ez zegoelako. Nola egiten ziren azaltzen dute, eta erabiltzen zituzten tresnak.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Irin eta ardo bila, zortzi urterako
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamendu garaiko komeriak
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Gerra ostean mugimendu industriala
Kontxita Beitia Oiarbide (1940)
Donostia
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Gerraostean eskean etortzen zitzaizkien
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea
-
Guardia zibilek Xanti anaia arrapatu zutenekoa
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Plazara 'boniato' bila
Pilar Kortadi Lasa (1927)
Donostia
-
Gerra garaian, artzainek negozioa
Enkarna Altzaga Iturriza (1920)
Irun
-
Baserriko lanak eta jakiak
Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944)
Aretxabaleta
-
Errazionamendua
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa