Janaria, olioa eta estraperloa
Hizlaria(k): Antonio Sarasola Imaz (1929) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Ohiko janariak zeintzuk izaten ziren. Goserik ez zuten pasa. Olioaren ordez txerriaren manteka aprobetxatzen zuten. Esnegaina ere olio moduan erabiltzen zuten. Estraperloko olioa izugarri garestia zen. Estraperlistak sartutako ziria.
Informazio gehiago: Janaria, olioa eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko jatekoak
Isabel Etxanobe Oteiza (1926)
Mañaria
-
Gose larria Arrasaten gerraostean
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Baserriari esker, aurrera errazionamendu garaian
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
'Auxilio Social' eta 'Servicio Social'
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Errazionamendua; Pasealekuko dendak
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Mikeleteak estraperloa zaintzen
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Estraperloa
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Auzoan dendarik ez
Karmele Kortajarena Bilbao (1930)
Bilbo
-
Kupoarekin tranpak
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate