Janaria, olioa eta estraperloa
Hizlaria(k): Antonio Sarasola Imaz (1929) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Ohiko janariak zeintzuk izaten ziren. Goserik ez zuten pasa. Olioaren ordez txerriaren manteka aprobetxatzen zuten. Esnegaina ere olio moduan erabiltzen zuten. Estraperloko olioa izugarri garestia zen. Estraperlistak sartutako ziria.
Informazio gehiago: Janaria, olioa eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia
-
Soldadutza (II): gosea eta lagunak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Jateko aukera handiegirik ez
Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937)
Zumarraga
-
Gerra denbora eta gerra ostea
Pedro Mari Zubizarreta Iregi (1932)
Eskoriatza
-
Osaba kartzelara
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Gerra ostean goserik ez
Miren Lorea Lasa Aranburu (1930) Lorenzo Zabala Suinaga (1927)
Eibar
-
Zergak saihesteko trikimailuak
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Larre motzean haziak
Antonio Zabala Zalakain (1937)
Andoain
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani


