Janaria, olioa eta estraperloa
Hizlaria(k): Antonio Sarasola Imaz (1929) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Ohiko janariak zeintzuk izaten ziren. Goserik ez zuten pasa. Olioaren ordez txerriaren manteka aprobetxatzen zuten. Esnegaina ere olio moduan erabiltzen zuten. Estraperloko olioa izugarri garestia zen. Estraperlistak sartutako ziria.
Informazio gehiago: Janaria, olioa eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Itsasoan aurkitutako gomekin eta koipearekin itxuratu herria gose denbora
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Gosea, razionamentua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Irina lortzeko zailtasunak
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Kalean gosea eta baserrira eskean
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Emakumearen lana baserrian; gerraosteko zailtasunak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
13 neba-arreba izan arren, goserik ez
Katalin Bengoa Madariaga (1917)
Bermeo
-
Milizianoak ez osteko zaintzan
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Gerra eta kartzelak vs gerraostea eta gosea
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria