Janaria, olioa eta estraperloa
Hizlaria(k): Antonio Sarasola Imaz (1929) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Ohiko janariak zeintzuk izaten ziren. Goserik ez zuten pasa. Olioaren ordez txerriaren manteka aprobetxatzen zuten. Esnegaina ere olio moduan erabiltzen zuten. Estraperloko olioa izugarri garestia zen. Estraperlistak sartutako ziria.
Informazio gehiago: Janaria, olioa eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Lezoko janari dendak
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Iragaitzazko langileak Aurreran
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Tailerrerako materiala kupoaren bidez
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Gerraosteko gosea
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Gose garaian arrantza gutxi
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Errazonamendua jasotzen
2015 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Eibarrera atzerritarrak lanera
Gaspar Alvarez Lucio (1918)
Eibar
-
3,50 irabazi eta olio-botila 20 ogerleko
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Errotak zarratuta; garia eta artoa entregatu beharra
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia