Janaria, olioa eta estraperloa
Hizlaria(k): Antonio Sarasola Imaz (1929) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Ohiko janariak zeintzuk izaten ziren. Goserik ez zuten pasa. Olioaren ordez txerriaren manteka aprobetxatzen zuten. Esnegaina ere olio moduan erabiltzen zuten. Estraperloko olioa izugarri garestia zen. Estraperlistak sartutako ziria.
Informazio gehiago: Janaria, olioa eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko produktuengatik zergak ordaindu beharra
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Meta barruan ezkutatutako babarruna usteldu zitzaien
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Kupoa eman beharra zegoen garaia
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Bizikletak estraperloan
Antonio Goikoetxea Beobide (1917)
Hernani
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Gerraosteko gosea
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza