Janaria, olioa eta estraperloa
Hizlaria(k): Antonio Sarasola Imaz (1929) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Ohiko janariak zeintzuk izaten ziren. Goserik ez zuten pasa. Olioaren ordez txerriaren manteka aprobetxatzen zuten. Esnegaina ere olio moduan erabiltzen zuten. Estraperloko olioa izugarri garestia zen. Estraperlistak sartutako ziria.
Informazio gehiago: Janaria, olioa eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Maria errekadista eta osabaren ogia
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Ezkontza egunean Guardi Zibilaren bisita
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Kupoa noiz kendu zuten
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Garia eta artoa udaletxera eroan behar
Petra Goiti Goiti (1929)
Mañaria
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Estraperloko kontuak
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloa gauean izaten al zen?
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan