Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Hizlaria(k): Anjel Alberdi Aldalur (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Ogirik ez zen izaten garai hartan, taloak jaten zituzten. Errazionamenduan "artokila" ematen zieten, familia handia zirelako, gogor-gogorrak izaten ziren eta aitak txahalak amarengandik apartatzeko erabiltzen zituen.
Informazio gehiago: Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean errotak itxita eta ezkutuan joan behar
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Errazionamendua
Vicente Miranda Mundiñano (1927)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua eta herriko kartzela
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Irina lortzeko zailtasunak
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Jose Bollar Gabiola (1931)
Aulesti
-
Agurainen mantentze aldera, erdara ikasten
Eugenio Iza Mujika (1935)
Arama
-
Marmita hartu, eta ur bila
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Soldataren ordez, patata
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Errazionamenduan "primera" mailakoak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola