Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Hizlaria(k): Anjel Alberdi Aldalur (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Ogirik ez zen izaten garai hartan, taloak jaten zituzten. Errazionamenduan "artokila" ematen zieten, familia handia zirelako, gogor-gogorrak izaten ziren eta aitak txahalak amarengandik apartatzeko erabiltzen zituen.
Informazio gehiago: Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Ekonomia gerraostean
-
Pretendientea
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Etxean kalean baino ogi hobea
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Errazionamendua eta kupoak
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide