Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Hizlaria(k): Anjel Alberdi Aldalur (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Ogirik ez zen izaten garai hartan, taloak jaten zituzten. Errazionamenduan "artokila" ematen zieten, familia handia zirelako, gogor-gogorrak izaten ziren eta aitak txahalak amarengandik apartatzeko erabiltzen zituen.
Informazio gehiago: Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko beharrak
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Gariaren erdia inori eman behar
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio
-
Tratua eta bideko kontrolak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Pedro Iriarte (1937)
Abaurregaina
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Estraperloa eta ogia
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Gose garaian kafea, tabakoa eta olioa etxean
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Errazionamendu garaia: gutxi eta txarra
Juan Zamora Malkorra (1924)
Donostia
-
Gerraostean, ogia txarra
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta