Errazionamendu garaiko estraperloa
Hizlaria(k): Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Ogiaren estraperloa egiten zen, eta zer bidetatik ibiltzen ziren azaltzen du. Ogiaren errazionamendua bizi zuten, eta ogia nola jasotzen zuten aipatzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Goseak jota jatekoa edonondik lortu beharra
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Goserik ez baina gaztarorik ere ez
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Durangoko Imaz errotara jeneroa eroan behar
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria
-
Mikeleteen funtzioa eta guardia zibilekin egindako tratua
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Jatekoa Nafarroan erosi Tolosan saltzeko
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Errotako menda entregatu behar
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
25 urtera arte, goseak
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Papelerako lana
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria