Errazionamendu garaiko estraperloa
Hizlaria(k): Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Ogiaren estraperloa egiten zen, eta zer bidetatik ibiltzen ziren azaltzen du. Ogiaren errazionamendua bizi zuten, eta ogia nola jasotzen zuten aipatzen du.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Aitak "abastos"era jeneroa entregatu beharrean, dirua entregatu zuen
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Gosearekin arbia jaten
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Abadeari garia, egurra... eman behar
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua; Barrutin lurperatutako militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Gosea denean, edozer jan daiteke
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Gaztainak bai, baina oliorik ez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Hegoaldekoek harrapatutako arraina Hendaian saltzen
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Kupoa entregatu behar zeneko komeriak
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Kontrabandoan zebilena ondo, besteak gaizki
Antonia Mujika Urrestarazu (1916)
Idiazabal


